Banka Söförü Çaldigi 2 Milyon Parayla Kayiplara Karisti

Ilimizde iki bankadan 2 milyon lirayi Konya`daki Merkez Bankasi’na götürmek için yola çikan soför, yanindaki güvenlikçiyi atlatip araci soydu. Polis sahsin evine baskin yapti ancak süphelinin evini 3 gün önce bosalttigi ortaya çikti.

Banka Söförü Çaldigi 2 Milyon Parayla Kayiplara Karisti

Edinilen bilgiye göre, para transferi yapan bir güvenlik firmasina ait 34 plakali araçla Karaman'a giden soför Mehmet D. (27) ve güvenlik görevlisi Firat D., iki bankadan toplam 2 milyon liraliyi yükledikten sonra Merkez Bankasi Konya Subesi’ne getirmek için yola çikti. Konya’ya gelen Mehmet D., yanindaki güvenlik görevlisini merkez Selçuklu ilçesinde Otogar yakinlarinda bulunan bir alisveris merkezinde ihtiyaç gidermek için indirdi. Araci park edip gelecegini söyleyen Mehmet D., içi para dolu minibüsle ortadan kayboldu. Soför gelmeyince Firat D., bir süre saskinlik içinde bekledikten sonra durumu sirket yetkilileri ile polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik görevlisiyle görüstü. Çevrede arastirmalara baslayan polis, araci terk edilmis olarak buldu. Süpheli Mehmet D'nin araç içerisindeki kasa kisminin kilit sistemini çözerek içerisinde 8 bin lirasi demir para olmak üzere yaklasik 2 milyon liranin tamamini çaldigi ortaya çikti.
"EVINI BOSALTMIS, FOTOGRAFLARI KALMIS"
Süpheli Mehmet D’nin merkez Selçuklu ilçesi Sille Parsana Mahallesi’ndeki evini belirleyen polis baskin yapti. Polis, sahsin evini 3 gün önce bosaltarak ayrildigini ögrendi. Evdeki 5 yasindaki çocugu ve esiyle çekildigi fotografi dahi almadan giden süphelinin, yakinlarina yeni adresini söylemedigi ögrenildi. Bankanin paralarini tasiyan soförün 16 ayri suçtan kaydinin bulundugu da ortaya çikti. Daha önce yagma, konut dokunulmazligini ihlal ve adam yaralama gibi birçok suçtan kaydinin bulundugu ögrenilen süpheli Mehmet D’nin sahte evraklarla bir hafta önce ise girdigi ögrenildi. 2 milyon lira ile ortadan kaybolan Mehmet D’nin yakalanmasina çalisilirken, çocugu ve esini de yaninda götürmüs olma ihtimali üzerinde duruluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284