Bankalar Sinek Avlayacak

Onlarca mahkeme kararina ragmen haksiz ücretleri alan bankalara cevabi, vatandas 2 gün islem yapmayarak verecek.

Bankalar Sinek Avlayacak

Tüketiciden faiz disi 32 kalemde islem ücreti alan, son olarak ATM kullanimindan da para alabilecegini açiklayan bankalar, vatandasin sabrini tasirdi. Tüketici Haklari Dernegi (THD), 13-14 Mart'ta bankalari boykot edeceklerini, bankalara gitmeyeceklerini, kredi karti kullanmayacaklarini, herhangi bir bankacilik islemi yapmayacaklarini duyurdu. Dernek Baskani Turhan Çakar, "Bankalar, 365 gün tüketici avliyor. 13-14 Mart günlerinde bankalara, tüketicileri degil sinek avlatacagiz" dedi. Bankalarin 30'dan fazla islemden çok degisik miktarlarda haksiz ücretler aldigini söyleyen Çakar, "Bankalarin tüketicilerden aldigi haksiz deli dumrul ücretlerinin yillik tutari 17 milyar lira dolayindadir" diye konustu.
10 MILYAR LIRAMIZ VAR
Yargitay'in kararina göre, bankalarca alinan yillik kredi karti aidati, dosya masrafi, yeniden yapilandirma ücreti gibi ücretlerin haksiz ücret oldugunu aktaran Çakar, bu ücretlerin tüketiciye iade edilmesi gerektigini belirtti. Çakar, Yargitay karari geregince, 2003-2012 yillari arasindaki 10 yillik dönemde bankalarin kasasindaki tüketicilerin alacagi olan yillik kart aidati miktarinin 10 milyar lira dolayinda oldugunu kaydetti. Öte yandan Tüketici Dernekleri Federasyonu Baskani Sitki Yilmaz da, ATM'lerden para çekilirken bankaya ödeme yapilmasinin kabul edilemez oldugunu ifade etti. Yilmaz, bankalari protesto için oturma eylemi yapacaklarini söyledi.
ATM ÜCRETI ILE SON NOKTAYI KOYDU
Yapi Kredi Bankasi Genel Müdürü Faik Açikalin'in geçtigimiz günlerde yaptigi açiklamalar tartisilmaya devam ediyor. Açikalin, bankalarin su an aldiklari masraflara yenilerinin eklenebileceginin sinyalini vererek, söyle konusmustu: "Bankalar verdigi her hizmet için bir bedel ödüyor. Siz benim babamin oglu olmadiginiza göre benim o parayi sizden baska bir yerden kazaniyor olmam gerekir. Ileride kendi bankanizin ATM'si de ücretli olabilir."
AÇIKALIN'A TEPKI VAR
Faik Açikalin'in açiklamalarina internet ve sosyal medyada tepki yagiyor. Mesajlardan bazilari sunlar: Sen de benim babamin oglu olmadigina göre, ben de baska banka kullanirim. Bankayi hem fazla para alip hem de hakaret etmeyeninden seçerim. Bu tip düsünen bankalar her gün protesto edilmeliler ki vatandasi kaz gibi görmenin yanitinin ne oldugunu görsünler. Yapsinlar da görsünler. Ne mi yaparim? Ayin 15'inde subeden maasimin tamamini çeker, nakit harcarim. Bankada bes kurusumu birakmam. Hangi bankalar bu ücretleri aliyorsa, biz de o banka ile çalismayiz olur biter. Bu banka babamin oglu degil. Bu bankanin hiçbir ürününü kullanmayacagim.
Sabah 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284