Bankalardaki Yogunluk SGK Ödemelerini Aksatti

Kurban ve Cumhuriyet bayrami nedeniyle 6 günlük tatil sonrasinda 30 Ekim Sali günü ilk mesaiyle birlikte ödemelerini yapmak için bankalara akin eden vatandaslarin yogunlugu banka sistemlerini de felç etti.

 Bankalardaki Yogunluk SGK Ödemelerini Aksatti
Yasanan yogunluk nedeniyle 31 Ekim’de ödenmesi gereken SGK primlerinin tahsilatlari da gerçeklestirilemedi.
SGK Il Müdürü Hüseyin Akdere, mükelleflerinin magdur olmamalari için prim ödeme süresinin 7 Kasim Çarsamba gününe kadar uzatildigini açikladi.
Akdere açiklamasinda, “Kurban ve Cumhuriyet Bayramlari nedeniyle 24-25-26-29 Ekim 2012 mesai günlerinin resmi tatil olmasi, kurumumuzla anlasmali Bankalarin bu tarihlerde tahsilat yapamamasina neden olmus, bunun sonucunda prim ödeme yükümlülerimizin 30 ve 31 Ekim 2012 tarihlerinde bankalara yogun bir müracaati yasanmistir. Bankalara yapilan yogun müracaatlar Kurumumuzun 6111 sayili Kanun geregince yeniden yapilandirilan isveren primleri programinda teknik aksakliga neden olmus, bu nedenle söz konusu tahsilâtlar yapilamamistir. Prim ödeme yükümlülerimizin magduriyetlerini önlemek amaciyla son ödeme günü 31 Ekim olan 6111 sayili Kanun geregince yapilandirilan isveren primlerinin tahsilât islemleri 7 Kasim Çarsamba günü mesai bitimine kadar uzatilmis olup, bu tarihe kadar yapilacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapilmis sayilacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284