Banu Avar: Karaman Çok Özel Bir Şehir

Gazeteci, Yazar ve Televizyon Programı yapımcısı Banu Avar, bir konferans için geldiği Karaman’da KGRT’yi de ziyaret ederek bilgiler aldı.

Banu Avar: Karaman Çok Özel Bir Şehir
Celil Evcen’le birlikte kurumumuzu gezen Avar, Karaman’da böyle bir basın kuruluşunun varlığının kendisini mutlu ettiğini söyledi.
Avar, kendisinin kökeninin de Karaman göçmeni olduğunu belirterek, “Annem der ki 15. 16. yüzyılda bizim aileyi aldılar Horasan’dan götürdüler Batı Trakya’ya diyor. Dolayısıyla bende kendimi Karamanlı sayıyorum. Karaman’da çok değerli dostlarım var. Sizde onlardan birisiniz. Gerçekten çok özel bir köşe burası. En önemlisi ise Sarıkeçililerin yurdu. Sarıkeçililer Derneği’nin Başkanı Pervin Savran benim arkadaşım. Her yıl burada bir göç sonu buluşması yapıyor. Bizde orada Türkiye’den her yerinden insanlarla beraber oluyoruz. Geçen yıl başka bir yerdeydi. Bu yıl Hacıbaba Yaylasında. Karaman’da birlik ve beraberliğin en güzel örneklerine tanık oldum. Bundan da büyük mutluluk duydum” dedi.
Banu Avar, KGRT’nin çok güzel bir ortama sahip olduğunu ve Karaman için bulunmaz bir şans olduğunu ve Karamanlıların sahip çıkması gereken bir kuruluş olduğunu sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284