Basari Koleji Ögrenciler Engel Sizsiniz Dedi

Basari Koleji Ögrencileri Sosyal Sorumluluk Proje kapsaminda, Engelliler Haftasi ile ilgili projesini gerçeklestirmek için Atatürk Parkinda bir araya gelip, Ögretmenleri rehberliginde Aktekke Meydanina kadar yürüdüler. Yürüyüste Basari Koleji ögrencileri Engelli vatandaslari daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek için kendilerini engelli bir vatandasmis gibi hazirlayip yürüyüsü tamamladilar.

Basari Koleji Ögrenciler Engel Sizsiniz Dedi

Proje kapsaminda yapilan bu yürüyüsün sonunda Rehber Ögretmenleri tarafindan bir açiklama yapildi.
Iste o açiklama, "Basari Koleji olarak Sosyal Sorumluluk Proje kapsaminda, ögrencilerimizin Engelliler Haftasi ile ilgili projesini gerçeklestirmek için burada toplanmis bulunmaktayiz. Öncelikli amacimiz, engelli vatandaslarimizi anlamak ve onlarin günlük hayatta yasadiklari sikintilari daha yakindan fark edebilmektir. Bu anlamda ögrencilerimize hem de topluma farkindalik olusturabilirsek projemiz amacina ulasacaktir. Basari Koleji olarak bir sosyal sorumlulugumuzu daha yerine getirmekteyiz. Dogustan, bir hastalik nedeniyle veya bir kaza sonucu bedensel veya ruhsal bozuklugu olan insanlara engelli denir. Her insanin basina gelebilecek olan bu durum karsisinda duyarli olmaliyiz. Engelli insanlara acimak yerine, onlara hayata baglayacak davranislarda bulunup yasamlarini kolaylastirarak mutlu olmalarini saglamaliyiz. Yurdumuzda; görmeyen, isitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel ve ruhsal dengede islevsel bozukluk yaklasik dört milyon bes yüz bin vatandasimizda bulunmaktadir. Bu sayinin yaklasik bir milyon bes yüz binini çocuklar olusturmaktadir. Engelli vatandaslarimiz da yasamlarini sürdürebilmek için çalisip para kazanmak zorundadirlar. Çalismak, bir ise yaradigini hissetmek her insan gibi engelli vatandaslarimizi da mutlu ederek yasama dört elle sarilmalarini saglayacaktir. Engelli vatandaslarimizin günlük yasamlarini kolaylastirici çalismalar yapilmalidir. Örnegin; toplu tasima araçlari, engelli vatandaslarimizin kolayca binip inebilecegi biçimde düzenlenmelidir. Caddede, parkta veya is yerindeki tuvaletler, engelli vatandaslarimizin kullanabilecegi biçimde yapilmalidir.
Bedensel engelli kisilere acimak ve onlarin durumu karsisinda duygulanmak, onlarin sorunlarina hiçbir çözüm getirmez. Her engellinin yapabilecegi bir is mutlaka vardir. Onlara is vererek mutlu olmalarini saglamaliyiz. Yasalarimiz, her yüz isçi çalistirilan bir is yerinde, iki engelli çalistirilmasi zorunlu kilmistir. Her toplumda engelli bulunmaktadir. Bu nedenle hem yurdumuzda hem de Birlesmis Milletlere üye 156 ülkede, 10-16 Mayis tarihleri arasi Engelliler Haftasi olarak degerlendirilmelidir. Okulda, çevremizde yasayan engelli arkadaslarimizi anlayalim, onlara yardimci olalim. Dünyada hiç kimsenin isteyerek engelli olmadigini unutmayalim. Engellilere yolda, tasitlara ve geçitlerde yardimci olarak yasamlarini kolaylastiralim. Onlari üzmemeye, kirmamaya ve hayata küstürmemeye gayret gösterelim. Unutmayalim ki yasamimizin bir yerinde, bir nedenle bizde engelli olabiliriz"

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284