Basbakanin Dershaneleri Kapatma Fikrine Karaman’dan Destek Geldi

Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in önümüzdeki egitim-ögretim döneminden itibaren dershaneleri kapatacaklarina dair açiklamasi yanki buldu. Erdogan’in, egitim faaliyetleri için okullarin yeterli oldugu ve dershanelerin vatandasin parasini sömürmek amacina hizmet ettigi yönündeki görüslerine destek geldi.

Basbakanin Dershaneleri Kapatma Fikrine Karaman’dan Destek Geldi
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Biyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Karatas, “Dershaneler, egitim-ögretim faaliyeti için degil, ögrencileri ÖSYS, OGES gibi sinavlara hazirlamak için kurulmustur. Bu yüzden sinavlarda ne kadar çok ögrenci basari kaydederse bu, dershanenin basari hanesine yazilmis ve sinav kazanmanin yolunun bir dershaneden geçtigi inanisi yayginlik kazanmistir.” seklinde açiklamada bulundu.
Prof. Dr. Karatas, dershanelerin yogun reklam kampanyalariyla basarilari kendine mal ettigine dikkat çekerek “Dershanecilikte basarisizlik ögrencinin, okulunun ya da ailesinin ürünüyken basari tamamen dershanenin eseridir.” diye konustu.
Basbakan Erdogan’in dershanelerin vatandasi sömürdügüne dair görüsüne destek veren Prof. Dr. Karatas, “Sinav kazanmak için dershaneye gitmek sart degildir. Bu konuda önyargilari yikmak da Milli Egitim Bakanligina düsüyor.” dedi.
Prof. Dr. Karatas, dershaneciligin önünü almak için milli egitim politikasinda mümkün olan en az oranda sinavlara basvurulmasi ve ögrencilerin okuldaki basarilarinin/yeteneklerinin önemli bir kriter olarak kabul edilmesi gerektigini belirtti. Prof. Dr. Karatas, “Sayet sinav sistemi korunacaksa ögrencileri buna hazirlamak da devletin isi olmalidir. Bunun için okullarda ‘sinavlara hazirlik’ programi uygulanmali, sinav konularina iliskin sorular ve ders içerikleri okul yönetimlerince elektronik olarak ve tüm ögrencilerin erisebilecegi ortamlarda paylasilmalidir.” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284