Başkan Bayram Uysal 2020 Yılını Değerlendirdi

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal 2020 yılını değerlendirdi.

Başkan Bayram Uysal 2020 Yılını Değerlendirdi

Başkan Uysal değerlendirmesinde; “ 2020 yılı dünya devletleri ve tüm insanlık için, ülkemiz için, özellikle de esnaf ve sanatkarlarımız açısından olumlu geçmedi. 
Ülkemizde Elazığ, Malatya ve İzmir’de meydana gelen depremler ve kaybettiğimiz canlar, Koronavirüs Covid-19 salgını halkımızı, esnaflarımızı zor durumda bıraktı. Ülkemizde 306’sı fedakar sağlık çalışanlarımız olmak üzere 21.000 vatandaşımızı Koronavirüsten dolayı kaybettik.
 Esnaflarımızın büyük bir bölümünün işyerleri geçici olarak veya sürekli şekilde kapandı. Esnaf ve sanatkarlarımız büyük maddi sıkıntılar çekti. Bazı gelenek ve göreneklerimizden uzaklaşmak zorunda kaldık. Düğün, nişan, sünnet, akraba ve bayram ziyaretleri, camilerde ibadet, toplantı ve benzeri etkinlikler yapılamadı.
2020 yılı zor şartlar altında geçerken; Azerbaycan’ın 40 yıldır Ermeni işgalinde bulunan Dağlık Karabağ’ı geri alması, Laçin Bölgesinden Nahcivan üzerinden Türkiye ile doğrudan bağlantı kurulacak olması; Karadeniz’de doğalgaz bulunması, Akdeniz’de petrol ve doğalgaz aramaları ve olumlu gelişmeler sağlanması; Suriye, Irak ve Libya’da Türk gücünün tüm dünya ülkelerine gösterilmesi, İHA ve SİHA’ların terörle mücadelede terör örgütüne ve Karabağ’da Ermenistan ordusuna büyük kayıplar verdirmesi, Karabağ’ın geri alınmasında büyük rol oynaması 2020 yılının sevindirici ve unutulmayacak olaylarıdır.
 2021 yılının tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk, Covid -19 salgınının sona erdiği sağlıklı ve bereketli bir yıl olmasını diler, Türk milletinin, esnaf ve sanatkarlarımızın yeni yılını can-ı gönülden kutlarım.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284