Başkan Çalışkan: “Karaman Tarihinin En Büyük Sosyal Ve Yeşil Alan Projesini Hayata Geçiriyoruz”

Karaman Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve kent tarihinin en büyük yeşil ve sosyal alan projesi olan Türk Dünyası Kültür Parkı Projesi'nde çalışmalar sona geldi.

Başkan Çalışkan: “Karaman Tarihinin En Büyük Sosyal Ve Yeşil Alan Projesini Hayata Geçiriyoruz”

Karaman Belediyesi son yıllarda vatandaşların keyifli ve huzurlu vakit geçirebileceği projeleri hayata geçiriyor. Bu projelerden en önemlisi olan ve Karaman kent tarihinin en büyük sosyal ve yeşil alan düzenlemesi unvanını taşıyan Türk Dünyası Kültür Parkı'nda çalışmalar sürüyor.

Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çalışkan, Karamanın ve hemşehrilerinin her şeyin en iyisine layık olduğunu belirterek, “Taşıdığı isim, sahip olduğu fonksiyonları ve geniş alanı ile Türkçe'nin Başkenti Karamanımıza yakışır bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Türk Dünyası Kültür Parkı Projemiz içerisinde; teras alanı ile birlikte toplam 4000 m kır lokantası, mescit, kültür evi-müze, 5350 m suni gölet, gölet üzerinde 40 metre açıklığa sahip asma köprü, 1450 m yürüyüş ve bisiklet parkuru, kamelyalar, çocuk oyun grupları, tuvaletler, lavabolar, yürüyüş yolları ve otoparklar bulunuyor. Türk Dünyası Kültür Parkı sadece Karaman'ın değil bölgemizin en güzel sosyal ve yeşil alan projesi olacak. Çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. İnşallah 2018 yılı itibari ile vatandaşlarımız, hoşça vakit geçirebilecekleri, son derece ferah bir sosyal ve yeşil alana kavuşacaklar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284