Baskan Çaliskan `Proje 2016 Yili Sonlarinda Tamamlanacak`

Karaman Belediyesi`nin önemli projelerinden olan Fuar ve Kongre Merkezi`nde çalismalar devam ediyor. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan çalismalari yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldi.

Baskan Çaliskan `Proje 2016 Yili Sonlarinda Tamamlanacak`

Karaman Belediyesi, Devlet Planlama Teskilati ve Kalkinma Bakanligi isbirliginde gerçeklestirilen Fuar ve Kongre Merkezi Projesi, 20 bin 35 metrekare alan üzerinde insa ediliyor. Proje, yapisi ve fonksiyonlari ile Karaman'a büyük prestij kazandiracak.
"Fuar ve Kongre Merkezi ile Karaman'da önemli bir eksikligi gideriyoruz" diyen Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan sunlari kaydetti: "Karaman sürekli büyüyen ve gelismekte olan bir sehirdir. Sehrimiz büyüdükçe ve gelistikçe, buna orantili olarak ihtiyaçlari artmaktadir. Son yillarda ilimiz, önemli organizasyonlara ev sahipligi yapmaktadir. Ulusal ve uluslararasi etkinlikler, seminer ve toplantilari gerçeklestirmek için daha fonksiyonel ve genis mekânlara ihtiyaç duymaktayiz. Yapimina basladigimiz Fuar ve Kongre Merkezi son derece fonksiyonlu ve nitelikli olacak.
Proje; bodrum, zemin, 1. kat ve teras kat olarak toplam 8750 m²’dir. Betonarme ve çelik yapi nizaminda 590 kisilik kongre merkezi yapilmasi planlanmaktadir. Kongre merkezimiz ayni zamanda; toplanti, seminer, çalistay, konferans vb. etkinliklerde kullanilabilecek multi-fonksiyonda yapilacaktir. 1500 m² fuar alani da betonarme ve çelik konstrüksiyondan olusmaktadir. Binanin bahçesinde 12 büyük araçlik otopark, 6’si engelli olmak üzere 118 normal araçlik otopark planlanmistir.
Fuar ve Kongre Merkezi'nin çok amaçli organizasyonlarda kullanilabilecegini ifade eden Baskan Çaliskan: "Devlet Planlama Teskilati, Kalkinma Bakanligi ve Karaman Belediyesi isbirliginde yürüttügümüz projede çalismalar 2016 yilinin son aylarinda tamamlanmis olacak. Çalismalarin tamamlanmasi ile Karamanimizda önemli bir projeyi daha hayata geçirmis olacagiz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284