Başkan Çalışkan Sivil Toplum Platformu Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Belediyesi ve AK Parti İl Teşkilatı tarafından düzenlenen " Şehir Buluşmaları" programının ilkinde Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri ile bir araya geldi.

Başkan Çalışkan Sivil Toplum Platformu Üyeleri İle Bir Araya Geldi

Düzenlenen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mehmet Er, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Yunus Özdemir, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Başkan Yardımcıları Abdullah Bağırgan, Duran Kabaağaç ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi katıldı.

Programda ilk olarak konuşan araman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Yunus Özdemir " Karaman Belediyesi'ne ve AK Parti Teşkilatına böylesine bir program düzenlediklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ülke olarak malumunuz çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize bu süreçlerde daha sıkı sarılmalıyız. İçinde bulunduğumuz sıkıntıları ancak bu şekilde aşabiliriz. Allah içeride ve dışarıda hainlere karşı verdiğimiz mücadelede bizleri muvaffak eylesin. Diğer yandan şehrimizde önemli yatırım ve hizmetler gerçekleşiyor. Şehrimizin gelişmesi, ülkemizin büyümesi için hepimiz taşın altına elimizi koyuyoruz, koymalıyız. Bu noktada memleket adına hizmet veren gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Er yaptığı selamlama konuşmasında; " Düzenlemiş olduğumuz bu Şehir Buluşmaları toplantıları ile şehrimizdeki bütün kurum, kuruluş ve STK lar ile sık sık bir araya gelerek istişarelerde bulunacağız" dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk ise yaptığı konuşmada; " Belediyemiz gerçekten şehrin büyümesi ve gelişmesi adına mükemmel yatırım ve hizmetler gerçekleştiriyor. Alana çıktığımız zaman bunu daha da net görüyoruz. Şehrin her köşesinde farklı bir proje farklı bir çalışma sürüyor. Bu noktada Belediye Başkanımıza ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu hizmetleri vatandaşlarımıza çok iyi anlatmamız lazım. Düzenlediğimiz bu toplantılar bu noktada çok önemli. Gerek istişare açısından gerekse yapılan bu hizmetlerin daha etkin hale getirilerek sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımıza anlatılması açısında bu toplantılar son derece önemli." dedi.

GENÇLERE SESLENEN KONUK: HAYAL KURUN

Çocukluğunda pancar tarlasından Karadağ’a bakarak fabrika hayal ettiğini belirten Milletvekili Recep Konuk, “karınca gibi çalışan insanları hayal ettim. O hayalleri hayata geçirdim ve 45 tesis yaptık. 10 binden fazla kişiye iş kapısı açtık. İhtiyacınız olduğunda bilgiye erişimde hiçbir engel yok. Ufkunuz ise bizim neslimize göre çok daha açık. Dünyayı bilen bir nesilsiniz. Becerileriniz ve kabiliyetlerinizin de bizim kuşaklarımıza göre çok üst düzeyde olduğunu biliyorum. Benim size naçizane tavsiyem, hayal kurun ve hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Biz idare lambası ile büyüyen bir nesildik. Belki siz hiç görmediniz. Gaz yağı kullanılan, cam muhafazasının içinde yanan fitille odayı aydınlatan iptidai aydınlatma aracı. Onun alevinin hareket etmesiyle oluşan gölgelerle oyun oynayan, kendi çizgi filmini kurgulayan, o gölgelerle hayal kuran bir nesildik biz. O hayaller olmasaydı emin olun o 45 tesis de olmazdı’’ şeklinde konuştu.

YATIRIMLAR, KARAMAN’I GELECEĞE TAŞIYACAK

Karaman'a kurulan havaalanının, 100 km çapta hava meydanlarına ulaşamayanların ulaşacağı bir havaalanı olacağını hatırlatan Milletvekili Konuk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Konya'daki havaalanında özellikle kış günlerinde sisten dolayı zorluklar yaşanıyor. Aynı zamanda askeri havaalanı da olduğu için sis ve askeri yükün arttığı dönemlerde ulaşımla ilgili, erişimle ilgili sorunlar oluşuyor. Karaman havaalanının devreye girmesiyle Konya’da sis olduğu günlerde uçaklar Karaman’a iniş yapabilecek. Şu anda müteahhitlikle ilgili çalışmalar devam ediyor. 20'ye yakın firma ihaleye girdi. Bunların birçoğu konsorsiyum ve genel olarak baktığımızda 100'e yakın firmanın ihaleye girdiğini söyleyebilirim. İhaleyi yakın bir zamanda sonuçlandırmış olacağız. Bu havaalanı yapıldığında Karaman’a çok büyük katkıları olacaktır. Karaman ekonomisine büyük katkı sağlayacak bir diğer proje ise demiryolu projesidir. Demiryolu projesiyle ilgili ‘otobüs firmalarına peşkeş çekildi’ şeklinde asılsız iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar kesinlikle doğru değil. Allah'tan mani gelmezse bu yıl itibariyle hızlı tren Konya ile Karaman arasında çalışmaya başlayacak. Karaman'ın liman kabiliyetine kavuşmasını istiyoruz. Bize böyle bir dinamizm katmasını bekliyoruz. Bizim trenimiz yüksek hızlı tren değil, hızlı tren olacak. Yük ve yolcu taşıyabilen, yaklaşık 200 ile 250 km hızla giden bir tren olacak. Bizim problemimizi çözecek olan da hızlı trendir. Karaman’ın merkez şehir olmasındaki en büyük dinamiklerin başında hızlı tren yer alıyor. Projenin hayata geçirilmesiyle Karaman’dan yüklenen bir konteyner, iki saatlik bir zaman içinde Mersin’de limana inmiş olacak. Bu demiryolu hattının kademeli olarak Hicaz’a ulaşacağı bir planın da olduğunu bilmenizi isterim. Bu proje, Karaman gibi şehirler için çok önemli. Bundan dolayıdır ki serbest bölge Karaman’a verilmiştir. Serbest bölge ile sanayimizi bir üst lige terfi ettirmiş olacağız. Hem teknoloji transfer edeceğiz hem de finansman transfer edeceğiz. Böylece Karaman’daki sanayicinin dünya liginde oynayacağı, yeni markaları bünyesinden çıkaracağı, daha çok kazandığı ve kazandığını da sendikalaşmış bir faaliyetle daha çok çalışanına aktaracağı bir ortam oluşacak. Serbest bölgeyi hareketlendirecek Lojistik Merkezin ihalesi tamamlandı, önümüzdeki yıllarda devreye girmiş olacak. Lojistik Merkez, Serbest Bölge, hızlı tren ve havaalanı Karaman’ı üst lige taşıyacak olan altyapılardır. Laf ederek, edebiyat yaparak şehri bir yere taşıyamazsınız. Büyük projeleri yapıyor olmanız lazım. İşte Karaman bunları yapmaya başladı. Bunları bünyesine aldı. Serbest Bölge ile Karamanlı yatırımcıların kendisini güvencede hissedeceği bir alanı da oluşturmuş olacağız.”

“TARIMIN TEMELİ OLAN SUYLA KARAMAN’I BULUŞTURACAĞIZ”

Tarımın sürdürülebilirliği için başta Karadağ’ın etrafı olmak üzere bölgenin sulanabilmesi için gerekli yatırım ağının oluşturulduğunu da ifade eden Karaman Milletvekili Recep Konuk; “Bu projeleri ihale aşamasına getirdik. Karadağ’ın batısını Ahi kanalıyla, doğusunu da Hotamış depolamasından sulayacağız. Tarımsal üretiminin temeli olan suyla da Karaman’ı buluşturacağız. Bununla ilgili çok önemli mesafeler aldık. Karaman’ın turizmden pay almasını sağlayacak, Karaman’ı hem Kapadokya ile hem Antalya ile buluşturacak çalışmalar devam ediyor. Bütün bu projeler, önümüzdeki yıllarda Karaman’ı dünya ile yarıştıracak yatırımlardır. Karaman Belediyesi, AK Parti Karaman İl Teşkilatı ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte Karamanımızın ve ülkemizin güçlü olması için birlik ve beraberlik içinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan belediye tarafından son dönemde gerçekleştirilen yatırım ve hizmetleri anlattı. 4 yıl boyunca bir çok yatırım ve hizmeti Karaman'a kazandırdıklarını ifade eden Başkan Çalışkan; " Tüm bu hizmetleri başarılı bir şekilde hayata geçirmemiz birlik ve beraberlik içerisinde olmamız sayesindedir. Türkiye'de birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebilen, bu beraberliği hizmet olarak vatandaşa yansıtabilen örnek illerden birisiyiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana toplumumuzun her kesimi ile sürekli istişare içerisinde olduk. Proje ve hizmetlerimize bu istişarelerden çıkan sonuçlarla yön ve şekil verdik. Bu güzel hizmetleri belediye olarak tek başımıza yapmamız mümkün değil. Hepimizin taşın altına elini koyması ile bu güzel hizmetleri gerçekleştirebiliyoruz. Bugüne kadar ülkemizin ve milletimizin menfaatine hizmet eden gelmiş geçmiş bütün herkese teşekkürler ediyorum. Şehrimizin büyümesi, gelişmesi için destek olan başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, daha önce görev alan emek veren gayret gösteren tüm belediye başkanlarımıza, bizlere güvenen ve her zaman destek olan tüm vatandaşlarımıza gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah biz bu birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel işler yapacağız." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284