Başkan Çavaş Zeytinyağı Fabrikası Açılış Törenine Katıldı

Karaman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Çavaş, Tarım Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Desteğiyle (TKDK) merkeze bağlı Cerit köyü Adaysız mevkiinde kurulan aynı zamanda Borsamız üyesi olan Emir Çavuş zeytinyağı fabrikası açılış törenine katıldı.

Başkan Çavaş Zeytinyağı Fabrikası Açılış Törenine Katıldı

Gerçekleştirilen açılış töreni sonrası zeytinyağı fabrikasını gezen Başkan Çavaş, zeytinyağı üretimi ve tesis hakkında bilgiler aldı.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Çavaş, ‘’Fabrikanın tamamında iklimlendirme yapılarak üretim boyunca artı 18 derece de sabit sıcaklıkta, soğuk sıkım ve erken hasat yüksek polifenollü zeytinyağı üretileceği, üretilen zeytinyağının tamamı yine 7 gün 24 saat, yıl boyunca 18 derece, argon gazı altında saklanarak duyusal ve kimyasal özelliklerini kaybetmeyeceğini aynı zamanda tesisin birçok kişiye de istihdam sağlayacağını dile getirdi.

Tarımsal ürünlerimizi katma değeri yüksek ürünlere dönüştürüp, zeytin üretimine katkı sağlayacak bu tesisi Karamanımıza kazandıran Mustafa Ülker’e yapmış olduğu yatırımdan dolayı teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim. ’dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284