Başkan Doğruöz: “Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir”

Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı İclal Doğruöz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle mesaj yayımladı.

Başkan Doğruöz: “Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir”

Başkan Doğruöz mesajında, “Kadın yaşamın güzelliği, geleceğin umudu, toplumun yol gösteren pusulasıdır. Kadınlar hayatın yüklerini taşıyan küçücük yüreğine koskoca sevgiler sığdıran güçsüz bedenlerin güçlü kahramanlarıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların ekonomik, politik, sosyal, kültürel, haklarıyla ilgili bir gün olduğu kadar aynı zamanda kadınlar arası bir dayanışma günüdür. 8 Mart artık kadınların problemlerine karşı hayatın her alanındaki mücadelesinin sembolüdür.        

Bizler Kurtuluş Savaşı’nda tarihe adını yazdıran Kara Fatma’nın, Nene Hatun’un, Halide Edip’in, Şerife Bacı’nın torunları olarak, bizler devir açıp devir kapatan sonsuza kadar payidar olarak olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kadınları olarak kararlı vakur duruşumuzu koruyacak, azmimiz ve inancımız ile daima ileri gideceğiz.

Kadınların eğitimli ve bilinçli olması sağlıklı ve demokratik bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar özelde ailenin genelde ise toplumun temel taşlarıdır. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir, üretkendir.

Yaşamın her anında yanımızda olan, eğiten, yetiştiren, yaşam kaynağımız cennetin habercisi tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, sağlıklı mutlu günler dilerim.” İfadelerine yer verdi.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284