Başkan İşlekler Uyardı

Karaman Sürücü Kursu Derneği Başkanı Ufuk İşleker, yazılı ve direksiyon sınavlarından başarılı olup sertifika hak edenleri bir an önce sürücü kurslarından dosyalarını teslim almaları hususunda uyardı.

Başkan İşlekler Uyardı

Hak sahiplerinin sertifika dosyasını Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürlüğü’nde ehliyet kartına dönüştürmeleri gerektiğini, aksi halde yeni yılla birlikte harçlara gelen %36,2’lık yeni zamlardan etkilenileceğini söyleyen İşleker “Nüfus Müdürlüğü’nde yılsonu itibarı ile oluşacak olan iş yoğunluğu nedeniyle randevu alma sıkıntısı olabileceğini, doğacak olumsuzluklardan etkilenmemek adına, bir an önce ilgili sürücü kursundan “Sertifika Dosyasını” teslim alarak Nüfus Müdürlüğü’ne başvurularını yapmaları gerektiğini açıkladı.

‘Sistemde Yeni Değişiklikler’

Karaman Sürücü Kursu Derneği Başkanı İşleker, direksiyon sınavlarının iki aşamalı olacağı, sınavı başarıyla bitirmenin artık kolay olmayacağını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Trafik Eylem Planı çerçevesinde standartların yükseltileceği ve ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin geceleri de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor” dedi.

Karaman Sürücü Kursu Derneği Başkanı Ufuk İşleker, direksiyon sınavında devrim niteliğinde bazı değişiklikler planlandığını belirterek açıklama yaptı. Günümüzde Trafik Eylem Planı çerçevesinde hem teorik hem de direksiyon sınavlarında standartların biraz daha yükseltileceğini vurgulayarak Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün sınavlarda bazı değişiklikleri öngördüğünü belirtti.

'Direksiyon Sınavlarında Devrim'

Ehliyet sınavında büyük değişiklikler öngördüğünü belirten Ufuk İŞLEKER, adayların trafik koşullarında test edilmesine yönelik vurgu yaparak şu sözleri kaydetti:  “Direksiyon sınavlarında devrim niteliğinde bazı değişiklikler planlanıyor. Ehliyette yeni yönetmelikle birlikte 35 dakika olan direksiyon sınavlarının daha uzun yapılması, eğitimlerin özellikle geceleri de verilmesinin sağlanması, farklı trafik koşullarında adayın test edilmesi gibi bazı değişikliklerin getirilmesi planlanıyor. Sınav alanlarının belli bir bölgeye hapsedilmesinden vazgeçilecek. Şu anda yapılan çalışma da bunu gösteriyor. Yani kursiyerin, aslında akan trafikte karşılaşabileceği bütün manevralar ve deneyimleri, sınavda yaşaması öngörülüyor. Şu anki mevcut direksiyon sınavından çok daha ciddi, daha uzun süreli direksiyon sınavları yeni sürücü adaylarını bekliyor.

Yeni yapılacak yönetmelik değişikliğiyle direksiyon sınav süresi daha dauzatılacak, sınav yapılan güzergâh genişleyecek ve akan trafikte daha fazla eğitim yapılmasının kursiyerlere hem sınavda hem de sınav sonrası araç kullanmada çok büyük bir katkısı olacak"

‘Fiyatlarda Güncelleme Kaçınılmaz’

“Elbette bunun da kaçınılmaz sonucu olarak ekonomik boyutta bir bedeli olacak. Ocak 2022’de uygulanmak üzere sürücü kursu fiyatlarına da günümüz ekonomi ve iktisadi değişim şartları nedeniyle, sabit gider maliyetlerinin artışı ilave edilerek, fiyatlarda güncelleme kaçınılmaz olacaktır” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284