Başkan Kağnıcı: “Emekçi Kadınların Günü Kutlu Olsun”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle TEB 50. Bölge Karaman Eczacı Odası Yönetim Kurulu Adına Başkanı Ecz. Azime Kağnıcı mesaj yayımladı.

Başkan Kağnıcı: “Emekçi Kadınların Günü Kutlu Olsun”


Başkan Kağnıcı mesajında, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü 2021 yılında 1 yılı aşkın süredir dünyamızı saran Korona salgınının etkisiyle geçirmekteyiz bu süreçte özellikle sağlık çalışanlarının içerisinde çoğunlukta olan kadınlarımız büyük özveriler ile çalıştılar ve içlerinden hayatlarını kaybedenler oldu. Tüm sağlık çalışanlarına ve özellikle kadınlarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

8 Mart kadınların eşitsizliğe, adaletsizliğe, baskı, sömürü ve şiddete karşı mücadelesinin simgeleştiği bir gün. Kadınların bu mücadelesi hepimizin mücadelesi olmaya devam ediyor. 2021 yılı kadına uygulanan şiddet açısından ve 68 günde katledilen 68 kadın cinayeti ile ne yazık ki çok kötü başladı. Ülkemizde her geçen gün şiddet olayları artmakta ve kadına karşı olan fiziksel ve cinsel şiddet, cinayet vb. olaylar toplum gündeminde ses getirmektedir. Artık artan kadın şiddetine karşı toplumun tüm kesimleri duyarlılık göstermek zorundadır. Buradan hareketle İstanbul Sözleşmesi ve Kadına yönelik şiddet konusunda kadın örgütlerinin yıllarca süren mücadelesi sonucunda yürürlüğe giren 6284 sayılı Koruma Kanunu etkin şekilde uygulanmalı ve gereken önlemler alınmalıdır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadına yönelik şiddetin son bulduğu, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kalktığı, kadınların toplumsal hayata daha fazla katıldığı, kadınların eşit ve özgür oldukları bir dünya için çalışmanın ve mücadele etmenin hepimizin ortak sorumluluğu olduğunu ifade ediyor, tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284