Başkan Kağnıcı: “Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda”

50. Bölge Karaman Eczacılar Odası Başkanı Azime Kağnıcı 14 Mayıs “Eczacılık Günü” nedeniyle mesaj yayınladı.

Başkan Kağnıcı: “Hastalıkta Sağlıkta Eczacınız Yanınızda”

Başkan Kağnıcı yayınladığı mesajda, 14 Mayıs biz eczacılar ve mesleğimiz adına simgesel, önemli bir tarih. Ülkemizde bilimsel eczacılığın temellerinin atılmasının üzerinden tam 181 yıl geçti. 14 Mayıs 1839 yılında Mekteb-i Tıbbiye’de açılan eczacılık sınıfı ile eczacılık ülkemizde akademik bir unvana kavuştu.
Tüm dünya ile birlikte çok zor günlerden geçiyoruz. Bir virüs tüm dünyayı etkisi altına aldı ve hayatımızı derinden sarstı. Her şeyden önce pandemi ile mücadelede hayatını kaybeden tüm sağlık çalışanlarını rahmetle anıyoruz.
Sürecin başından bu yana ülkemizin her noktasında kendisinin ve sevdiklerinin önüne halk sağlığını koyarak canla başla çalışan eczacılarımıza ve eczane çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Mesleğimizin gücünü, önemini bir kez daha gösterdik.
Bu süreç hepimiz için değiştiren ve dönüştüren bir nitelik taşıyor. Bunu hep beraber deneyimliyoruz. Bizler, tüm sağlık çalışanları olarak yaşamın devamı için verdiğimiz somut katkımızla gurur duyuyoruz.
Bu süreçte birinci basamak sağlık çalışanları olarak biz eczacılar çok büyük sorumluluklar üstlendik. “Halka en yakın sağlık danışmanı” tanımının ne denli doğru olduğunu bir kez daha deneyimledik. COVID-19 mücadelesinin yanı sıra kronik hastalarımızın raporlu reçetelerini sorunsuz bir biçimde ulaştırmaya devam ettik. Hekimlere ulaşamayan hastalarımızın basit rahatsızlıklarında tavsiyelerde bulunduk. Kronik hastalarımızı takip etmeye devam ettik. Sağlık sisteminin yükünü büyük ölçüde azaltmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Son olarak, iş yükümüzü üçe hatta dörde katlayacak şekilde ülkemizde 80 milyon adedin üzerinde ücretsiz maskeyi vatandaşlarımıza dağıttık.
Sağlıklı günler hayaliyle meslektaşlarımızın 14 Mayıs Bilimsel Eczacılık Gününü kutluyoruz ve hastalarımıza da sesleniyoruz:
Madem hastalıkta sağlıkta, eczacınız yanınızda;
Siz de,
İlaçlarınızı düzenli kullanarak,
Doktorunuz ya da eczacınızın önermediği ilaçları kullanmayarak,
Sosyal izolasyon ve hijyen kurallarına uyarak,
Kendi sağlığınıza dikkat ederek,
Sağlığın ve eczacının yanında olun! 

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2020, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284