Başkan Kalaycı’nın Kutlama Mesajı

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 105. Yıldönümü münasebeti ve 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle mesaj yayımladı. 

Başkan Kalaycı’nın Kutlama Mesajı

Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Çanakkale zaferi, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koymanın destanı, vatanın bütünlüğü söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır” dedi.
Başkan Kalaycı, Çanakkale Zaferi'nin sonuçları itibariyle tarihin akışını ve Türk Milleti’nin kaderini değiştirdiğini vurgulayarak mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Çanakkale Zaferi, Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri yenileyen stratejik bir diriliştir. Düşman en gelişmiş silah ve teknolojileriyle önce denizden, sonra başaramayınca karadan saldırmış fakat bu aziz millete boyun eğdirememiştir. Çünkü Türk milleti Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, zalimlere karşı etten duvar örmüştür. 18 Mart 1915 tarihindeki bu zafer, tüm işgal devletlerine Türk Ulus’unun bölünmez bütünlüğünü kabul ettirmekle kalmamış, yeniden uyanışın ilk ışıkları olmuştur.
Çanakkale’yi geçilmez kılan, Türk Milletinin birlikte yaşama ideali ve kararlılığı aynı zamanda vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Dünyada bir emsali daha bulunmayan, yüce milletimiz ile kahraman ordumuzun büyük fedakârlıklarla kazandığı bu zaferin önemi gençlerimize ve gelecek nesillere yeterince anlatılmalıdır. Bugün bizlere düşen görev de, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere devretmektir.
Bundan 105 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen kahramanlarımıza ve bu vatan uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.
18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle mesaj yayımlayan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, herkesin bir gün yaşlanacağını hatırlatarak: “Deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız, örf, adet, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımız toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlıların toplumdaki yeri ve önemini bilerek onları sadece yılın bir günü veya bir haftası değil, her zaman hatırlayıp hizmet etmek hepimiz için toplumsal bir insanlık görevidir. Yaşlı insanlarımıza göstereceğimiz sevgi, saygı ve hoşgörü onlara olan minnet borcumuzdur 
Türk toplumunda büyüklere gösterilen hürmet ve sahiplenme duygusu bizim en büyük değerimizdir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’ de yaşlılara saygı göstermeyi teşvik etmiş ve ‘Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır.’ diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Bir gün herkesin yaşlanacağı bilinciyle, Karaman Belediyesi olarak yaşlı vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu hatırlatmak isterim.
Bu duygu ve düşüncelerle hayatlarını en iyi şekilde yetişmemiz için feda eden tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını kutlar, aileleri ile birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini dileyerek, tüm hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284