Başkan Kapar'ın Muhtarlar Günü İle İlgili Mesajı

Karaman İl Genel Meclis Başkan'ı Adem Kapar "Muhtarlar Günü" ile ilgili mesaj yayınladı.

Başkan Kapar'ın Muhtarlar Günü İle İlgili Mesajı

Başkan Kapar;“Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil etmektedir. Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık idaresi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır.

Yönetim ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlarımız, aynı zamanda halkımızın da sesi olmaktadır. Vatandaşlarımız ile bire bir görüşme ve sorunlarını tespit etme imkânlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de görmektedirler. Bu zorlu ve büyük özveri gösterilmesi gereken görevi de en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadırlar.

Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız bizlerin de baş tacıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenli olarak muhtarlarımızı ağırlayarak, onların görüşlerini ve isteklerini dinleyip demokrasimizin bu en eski ve köklü kurumunun temsilcilerine hak ettikleri değeri göstermektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, İlimizde vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, mahallelerimizin ve köylerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortağımız olan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284