Başkan Pekoğlu: ‘’1 Ocak 2023 İtibariyle Başlayacak’’

Berberler, Kuaförler, dövmeciler ve güzellik salonlarının ‘Hafta tatili uygulaması’ yeniden düzenlenerek başlayacağı tarih açıklandı.

Başkan Pekoğlu: ‘’1 Ocak 2023 İtibariyle Başlayacak’’

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Karaman Berberler, Kuaförler, Dövmeciler ve Güzellik Salonları İşletmecileri Başkanı Selahaddin Pekoğlu, ‘’Sektörümüz için oldukça uzun süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz ve hatırlanacağı üzere 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle uygulamaya geçmesi düşünülen “berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönündeki karar” hazırlıkların tamamlanmaması nedeniyle ertelenmişti.

Aradan geçen süre zarfında tüm eksiklikler giderilerek, taleplerimiz doğrultusunda “Berber, kuaför ve güzellik salonlarının bir günlük tatil uygulaması” 01 Ocak 2023 tarihi itibariyle haftada bir gün “PAZAR” günleri olmak üzere başlayacaktır’’ dedi.

Başkan Pekoğlu açıklamasında, ‘’TESK, TOBB desteği ve Türkiye Berberler, Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonumuzun talebi ile Ticaret Bakanlığımızca alınan bu karar; berber, kuaför, dövmeci ve güzellik salonu işletmeci ve çalışanlarının en azından haftanın bir günü dinlenme ve sosyalleşmelerine imkân tanımış; bu sayede zihin ve beden sağlıklarının korunmasına, motivasyon, performans ve hizmet kalitesinin artmasına ve daha da önemlisi aile bağları ile toplumsal bağların güçlenmesine katkı sağlamıştır. Söz konusu tatil hakkının tüm işletmeler için eşit şekilde uygulanacak olması haksız rekabetin oluşması ve işletmelerin ekonomik kayba uğramalarını da engellenecektir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlayacağımız 2023 yılında bizlere kazandırdıkları bu sosyal hak dolayısıyla; başta Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan’a, TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na, TESK Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken’e, Türkiye Berberler Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyon Başkanımız Sayın Bayram Karakaş’a, Valilerimiz ve Kaymakamlarımıza ve uygulamayı hayata geçirecek tüm sektör çalışanlarımıza teşekkür ediyorum’’ ifadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284