Baskan Samur: “Sariveliler’i Yasanir Bir Hale Getirdik”

Sariveliler Ilçe Belediye Baskani Hayri Samur, Stad Aile Çay Bahçesinde düzenledigi basin toplantisinda 2011 yilinda yapilan çalismalari degerlendirdi ve 2012 yili hedeflerini açikladi.

Baskan Samur: “Sariveliler’i Yasanir Bir Hale Getirdik”
Samur, Karaman’a bagli 5 ilçeden nüfus yogunlugu açisindan ikinci sirada yer alan Sariveliler’i yasanir bir kent haline getirdiklerini söyledi.
Samur, “Biz 2009 mahalli seçimlerinde Sariveliler’de bagimsiz Belediye Baskani seçildik. Halkimizin omuzlarimiza yükledigi yükü tasimak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Rahmetli Genel Baskanimiz Muhsin Yazicioglu, vefatindan 6 gün önce Karaman’daydi. Burada yaptigi bir konusmada, “Bir saniye sonrasina hükmedemediginiz bir ömür için firildak olmanin hiçbir anlami yok. Biz siyasette halka hizmet için bu yolda hiçbir zaman firildak olmadik olmayacagiz. Dogru bildigimizi dogru sekilde yapacagiz” diye ifade etmislerdi. Bizde bu düsturla Sariveliler’de 3 yildan buyana kosturuyoruz. Hizmet etmek kolay degil ama hizmeti üretebilmenin yolu da üzüm yemekten geçiyor. Bagciyi dövmek degil, üzüm yemektir. Onun için siyaset hizmette bir araçtir. Bunun için biz buradan sesleniyorum herkese herkes siyasette dürüst olmali. Çünkü bu makamlar seçilmislik sürelidir. Belli bir süre sonra görev süremiz sona eriyor. Bizimde yaklasik 2 yilimiz var. 2 yil sonra halk ne derse o olacak. Onun için yaptigimiz eserler, hizmetler kalici olmali. Bizim amacimiz da kalici hizmetler üretmektir. Bununla ilgili de çok sükür basladigimiz günden bugüne önemli mesafeler kat ettik. Biz göreve geldigimizde ilçeyle iç içe girmis köyler vardi. Onlari mahalle statüsüne kavusturduk. Oralarin imar çalismalarini baslattik. Bununla birlikte ilçede alt yapi denen hiçbir sey yoktu. Biz raflarda bekleyen alt yapiyla ilgili projeleri de önümüze koyup hizli bir sekilde bunun sürecini baslattik. Ihaleye çiktik. Çalismalarini baslattik. Diger taraftan ilçemizde belediye hizmet binasi çok yetersizdi. Bununla ilgili de bir proje çalismasi yürüterek bugün 2 bin 200 metrekare fiziki alana sahip 4 katli bir hizmet binasi son asamaya geldi. Taseli bölgesinde ilk TOKI uygulamasini biz gerçeklestirdik. 96 konutluk TOKI’ye 2009 yilinin ortalarinda baslandi. 2011 Aralik ayinda hak sahiplerine teslim ettik. 2. TOKI içinde talep var. Bununla ilgili de görüsmelerimiz sürüyor” dedi.
Samur, Sariveliler Karaman’a 180 kilometrelik bir mesafede. Güneyden gidiyoruz. Mersin sinirlarini geçip Mut’tan Karaman’a geliyoruz. Kuzey’den gidiyoruz Konya sinirlarindan Taskent-Hadim-Güneysinir’i geçip ilimize ulasiyoruz. Bu bizim için bir dezavantaj. Burada kamu kurum ve kuruluslarinin yetkilileri ve o bölgeye daha fazla egilmeliler. Çünkü hakikaten magdur bir hayat. Güneydogu’dan çok daha kötü durumda olan insanlarimiz var. Köyler var. Taseli bölgesine önemi biraz daha artiralim. Kus yuvasi tünelinin tamamlanmasiyla Taseli’ye ulasim çok daha kolay olacak. Kalkinma yerelden baslamali. Köyleri, kasabalari yok sayip tüm insanlari metropollere toplarsak onlarin beraberinde tüm sikintilari da getirmis oluruz. Onun için yerele önem vermeliyiz. Sehirlerde ne varsa yerele de ayni hizmeti ulastirmaliyiz. Sariveliler’de suan bir spor salonu yok. Egitim alt yapisinda eksiklikler var. Saglikta eksikliklerimiz var. Cezalandirilmasi gereken kamu personelini buralara gönderiyorlar. Bunlar dogru seyler degil. Herkes üzerine düsen görevi yerine getirsin. Kardesçe yasamak için esit sartlara sahip olmamiz gerekiyor. Ama hala kamuda Sariveliler’le ilgili görevi olup da ilçeye ugramayan kamu görevlileri var. Ben buradan onlara da sesleniyorum. Gelsinler bizim misafirimiz olsunlar. Sorunlari yerinde çözelim, yerinde degerlendirelim” diye konustu.
Samur, göreve geldikleri günden bugüne Sariveliler’de yapilan çalismalardan da kisa bahsettikten sonra 2012 yilinda hedeflerinden bahsetti.
Samur, Sariveliler’de egitim alaninda önemli eksiklikler bulundugunu belirterek, “Sariveliler’de bir Anadolu Lisesine ihtiyaç var. Kiz ve Erkek Ögrenci Yurtlarina ihtiyaç var. Bunlarla ilgili ilgili yerlerle yazismalar yaptik. Ama henüz bir sonuca gidemedik. Kapali Spor Salonunun bu yil içinde ilçemize kazandirilacagini Valimiz Süleyman Kahraman ifade ettiler. Bir ögretmenevine ihtiyaç var. 65 yatakli Huzurevi projemizde bu yilki programa alindi. Ilimize, ilçemize, vatandasimiza hizmet etmek adina üzerimize düsen görevi yapacagiz” dedi.
Baskan Samur, daha sonra basin mensuplarindan gelen sorulari yanitladi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284