Başkan Uysal: “7500 Karamanlı Esnafımız İçin Acilen Yapılandırma Çıkarılmalı”

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Karaman’da bulunan 7500 esnaf için acilen yapılandırma çıkarılmalı diyerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Uysal: “7500 Karamanlı Esnafımız İçin Acilen Yapılandırma Çıkarılmalı”

Başkan Bayram Uysal yaptığı açıklamada, “Dünyada Koronavirüs Covid-19 salgınının başladığı ve ülkemizi de etkisi altına alan 2020 yılı Mart ayından buyana esnaf ve sanatkarlarımız zor günler yaşamaktadır. 
Özellikle, Kahveci, Cafe işletmecisi, Kantinci, Öğrenci Servisi işletmecileri, berberler, kuaförler, yeme-içme tesislerinin büyük bir kısmı bu süreçten daha çok etkilenmiş, S.S.K, Bağ-Kur primleri, KDV, Stopaj, işyeri kirası, yanında çalıştırdığı personele ücret ödeyemez, evine ekmek götüremez duruma gelmiştir. 
Hükümetimiz esnaf ve sanatkarlarımızı biraz olsun rahatlatacak tedbirler almış, devlet bankalarından düşük faizli belirli süre ödemesiz kredi desteği vermiş ancak çoğu iş yerleri açılamadığı veya açılsa da Pandemi sürecinden dolayı müşterinin gelmediği işyeri işletmecilerimiz hala zor durumda bulunmaktadırlar. Özellikle kahvehane, Cafe işletmecileri, kantinciler ve Öğrenci servisi işletmecileri halen zor durumda ve “bıçak kemiğe dayandı” tabiriyle zor ve çaresiz günler geçirmektedirler. Alınan kredilerin geri ödemeleri Ekim ayında başlıyor, ancak iş yapamayan, işi iyi gitmeyen, kazancı olmayan esnaf ve sanatkarlarımız bu kredileri nasıl ödeyeceğiz diye kara kara düşünmektedirler. 
Hükümetimiz acilen en geç bu ay içerisinde (Ekim-2020) esnaf ve sanatkarlarımıza yönelik SSK, Bağ-Kur Primi, Stopaj, KDV, Gelir Vergi, Emlak Vergisi, bankalardan alınan kredilerin faizsiz olarak bir yıl ötelenmesi, taksitlendirilmesi, yukarıda belirttiğimiz işleri yapan esnaf ve sanatkarlarımızın Bağ-kur’lu SSK’lı ve üzerinde tapulu gayrimenkulü olup olmadığına bakılmaksızın net asgari ücret tutarında rahatlatma desteği gibi yapılandırmayı derhal hayata geçirmeli, zor durumda olan esnaf ve sanatkarımızı biraz olsun rahatlatmalıdır. 
Karaman’da faaliyet gösteren Esnaf Siciline kayıtlı 7.500 esnafımız, Türkiye genelindeki 3 milyona yakın esnaf ve sanatkarımız hükümetimizden, yetkililerimizden acil bir şekilde yapılandırma, esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacak adımların atılmasını beklemektedir. 
Esnaf temsilcileri olarak bizim de dileğimiz zaman kaybetmeden, esnaf ve sanatkarlarımızı daha fazla sıkıntıya sokmadan bir an önce yapılandırmanın hayata geçirilmesidir. Yapılandırma gerçekleştirildiği zaman zor şartlarda hayatını devam ettirmeye çalışan, ülke ekonomisine katma değer katan esnaf ve sanatkarlarımız biraz olsun rahatlayacaktır.”Dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284