Başkan Uysal: “ O Zor Günlere Esnafımız Geri Dönmesin”

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal normalleşme süreciyle ilgili basın açıklamasında bulundu.

Başkan Uysal: “ O Zor Günlere Esnafımız Geri Dönmesin”

Başkan Uysal açıklamasında "Ülkemizde etkileri 2020 yılı Mart ayında görülmeye başlayan ve günümüze kadar halen devam eden korona virüs salgın hastalığı insan hayatını olumsuz olarak etkilemekle birlikte ekonomik hayatı da felç etmiştir. Ekonomik olarak tabi ki en çok etkilenen kesim Esnaf ve Sanatkarlarımız olmuştur.

Bilindiği üzere Esnaf ve Sanatkar demek; ekonomik faaliyetini sermayesi ile birlikte bedenî çalışmasına dayandıranlar demektir. Yani sermayesinden çok iş gücü vardır. Bu da şu anlama gelir; Esnafımız çalışmadığı zaman geçimini, hayatını idame ettirmesi mümkün değildir. Devletimizce bu süreçte zorlukların aşılması için verilen destekler, kefalet kredisi, prim ve vergi borcu ertelemeleri esnaf ve sanatkarlarımıza bir nebze olsun can suyu olmuştur.

Son olarak 01 Temmuz itibariyle normal çalışma hayatına dönüş kapsamında işyerlerimizin tamamı Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde geçen esaslara uymak kaydı ile faaliyetine başlamış ve eski iş hayatına dönmüştür. Gelmiş olduğumuz bu noktadan tekrar o sıkıntılı günlere dönmemek için, esnaf ve sanatkarlarımız ile halkımızın daha dikkatli ve özenli olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyması büyük önem arz etmektedir.

Bu kapsamda Esnaf ve Sanatkarlarımızın işyerlerinde, halkımızın da toplumla iç içe olduğu tüm fiziki mekanlarda daha dikkatli olmaya özen ve hassasiyet göstermesini tekrar o zor günlere dönememek için hatırlatıyor; tüm esnaflarımıza hayırlı ve bereketli bol kazançlar, sağlıklı günler diliyoruz."dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284