Başkan Uysal`dan Ahilik Haftası Mesajı

Bu yıl 33’üncüsü düzenlenecek olan Ahillik Kültürü Haftası kutlamaları 14 Eylül 2020 Pazartesi günü başladı.

Başkan Uysal`dan Ahilik Haftası Mesajı

Covid 19 nedeniyle bu yıl kısmi bir program düzenlemesiyle Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarını yapacaklarını açıklayan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Bayram Uysal ahiliğin birbirini seven, birbirine saygı duyan, yardım eden, fakiri gözeten, yoksulu barındıran, işi kutsal, çalışmayı ibadet sayan, din ve ahlak kurallarına sıkı sıkıya bağlı esnaf ve sanatkârın iş teşkilatı olduğunu söyledi. 
Atalarımızın, manevi önderlerimizin, ustalarımızın yadigarı ahilik teşkilatının ahlak kuralları üzerine kurulduğu belirten Başkan Uysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ahilerin yönetmeliğine göre, Ahilerin üç şeyi açık olmalıdır: Eli Açık, yani, cömert olmalı; Kapısı Açık, Yani, Misafirperver Olmalı; Sofrası Açık, yani, aç geleni tok göndermeli’dir. Ahilerin üç şeyi de kapalı olmalıdır: Gözü Kapalı Olmalı; yani kimseye kötü nazarla bakmamalı, kimsenin ayıbını görmemeli, dili bağlı olmalı; yani kimseye kötü söz söylememeli ve beli bağlı olmalı; yani kimsenin namusuna ve şerefine göz dikmemeli’dir. Ahi helalinden kazanmalıdır. Hepsinin bir sanatı olmalıdır. Yoksul ve düşkünlere yardım etmeli, cömert olmalıdır. Âlimleri sevmeli, hoş tutmalıdır. Fakirleri sevmeli, alçak gönüllü olmalıdır. Temiz iyi huylu olanlarla sohbet etmeli, namazını kazaya bırakmamalı, haya sahibi olup, nefsine hakim olmalı, dünyaya düşkün olanlarla düşüp kalkmamalıdır. Bu vesileyle bu sene 33’ncüsünü kutladığımız Ahilik Kültürü haftamızın ülkemize, ilimize, esnaf ve sanatkârlarımıza hayırlı olmasını dilerim” dedi. 
14 Eylül 2020 Pazartesi günü Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı ziyaretle başlayan program 15 Eylül 2020 tarihinde Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde İlin Ahisine, İlin Kalfa ve Çırağı ile Oda Ahilerine Ahi Kaftanı giydirilmesi, plaket ve teşekkür Belgesi takdimi ile sona erecek. Haber: Senem YAVUZASLAN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284