Başkan Yıldırım`dan İKEV Burs Açıklaması

İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelerek kurduğu kısa adı İKEV olan İstanbul Karamanlılar Eğitim Vakfı 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde İstanbul’da okuyan öğrencilerimize destek olmaya devam edecek.

Başkan Yıldırım`dan İKEV Burs Açıklaması

“Kız erkek yurtlarında kira sözleşmesine istinaden ücretsiz 13 öğrenci hakkımız var” diyen İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Suat Yıldırım 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde kız erkek öğrenci yurdunda sadece 10 öğrencide kaldıklarını söyledi. 
Başkan Av. Yıldırım açıklamasında “Pandemi nedeniyle yurt için başvuruda talep düşük seviyelerde kaldı. Okullar açılmasa da bu salgın hastalık döneminde burslara devam ederek öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz. Her yıl olduğu gibi bu sene de 100 öğrencimize burs vereceğiz. Bu sene yaklaşık 50 öğrenci burs için müracaat etti. Gelir düzeylerine ihtiyaç durumlarına göre 25-30 arasında bursiyer öğrenci tespit edeceğiz. Vakıf merkezimizde yemek çıkmaktadır gelen öğrencilerimiz vakfımızda ücretsiz yemek yemektedirler. Öğrencilerimize şehir içi geziler ve Çanakkale şehitlik gibi geziler yapmaktayız. Tanışma ve mezuniyet toplantıları yapmaktayız. Bu toplantılarda Sami Özdağ, Özgür Bolat, Doğan Cüceloğlu, Ramazan Işık gibi alanında başarılı kişiler konuşmacı olarak katılmaktadırlar. Öğrencilerimize ABD word &travel gibi imkânlar sağlanmaktadır. Bu sene burs verenlere yedi hemşerilerimiz katıldı. Saray Holding her yıl 5 öğrenci ile desteğine devam etmekte, Karaman’dan bir eczacı 5 adet burs vermeye başlamıştır. Ayrancı’ya Karaman ‘a yatırımda yapan sanayici Mehmet Sandal özellikle Ayrancılı öğrencilerimize verilmek üzere 5 adet bursu vakfımızın hesabına yatırdı bile. Prof. Ömer Dinçer burs, Mevlüt Akgün aylık ödeme yapmaya başladı. Prof. Işın Çelebi uzun yıllardır 5 öğrencimize burs vermektedir. Burs veren hemşerilerimize teşekkür; öğrencilerimize başarılar diliyoruz” dedi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284