Başkan Yılmaz: “Bu Dernekler Ne Yapıyor Diyenlere”

Karaman Emekliler Derneği Şube Başkanı Abdullah Yılmaz, emeklinin daha fazla promosyon alması için yıllarca mücadele etmekten vazgeçmediklerini belirtti.

Başkan Yılmaz: “Bu Dernekler Ne Yapıyor Diyenlere”

Emeklilerin daha fazla promosyon alması için daha fazla girişimler göstererek olumlu sonuçlar almak istediklerini dile getiren Başkan Yılmaz konuyla ilgili olarak: “TÜED emekliye promosyon için hukuk mücadelesi başlatır. 20 Temmuz 2007 tarihinde SGK’ya başvuruda bulunarak mahkemeye dava açıldı. Açılan bu davada Danıştay 10 daire söz konusu genelgenin devlet memurları kanunları uyarınca çıkarıldığı için bu genelgede 657 sayılı kanun kapsamında bulunmayan emekli maaşları düzenleme yapılmamasına hukuka aykırı görmüş ve davayı reddetmişti. Alınan karar danıştayca onanmıştı.

TÜED danıştayın kararına karşı 09 Ocak 2014 tarihinde anayasa mahkemesine başvuruda bulunmuş ve şunları demiş; Memur ve çalışanlar promosyon alacak emekli, dul ve yetimler alamayacak bu anayasamızın 10 maddesi ile emeklilerimize aykırıdır denilerek bu promosyon derneğin girişimleri sonucu 2017 yılında bu hakkı elde etmiştir. “Bu Dernekler Ne Yapıyor Diyenlere” ise emeklilerin yanında olarak her türlü hak için mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2022, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284