Başkan Yirşen “Gelecek Nesiller İçin Ne Yapabiliriz Düsturuyla Çalışıyoruz”

Karaman merkeze bağlı Akçaşehir Belde Belediye Başkanı Hikmet Yirşen 15 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen basın toplantısında yazılı ve görsel medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Başkan Yirşen “Gelecek Nesiller İçin Ne Yapabiliriz Düsturuyla Çalışıyoruz”

AK Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen programa İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan’ın yanı sıra Akşaçehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen, Başyayla Belediye Başkanı Ahmet İpek, Sudurağı Belediye Başkanı Derviş Mehmet Ceyhan, Kazancı Belediye Başkanı Muhittin Tuncel ve basın mensupları katıldı.  Yaklaşık 2,5 saat süren toplantıda konuşan AK Parti Karaman İl Başkanı Av. Çağlayan toplantının amacını Belediyesi AK Parti olan dört belediye başkanın iki yıllık süreçte gerçekleştirdikleri hizmetlerin neler olduğunun kamuoyu ile paylaşılması olduğunu söyledi. Dört belediye başkanının belde ve ilçelerinde hizmetleri gönüllere dokunan çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Başkan Çağlayan sonrası sunumunu yapmak üzere kürsüye çıkan ilk belediye başkanı Akçaşehir Belediye Başkanı Hikmet Yirşen oldu. Seçim öncesi ne söz verdiysek onları teker teker hayata geçiriyoruz diyen Başkan Yirşen İl Sağlık Müdürlüğü ile imzaladıkları protokol sonrasında beldelerine 112 İstasyonu kazandırdıklarını söyledi. Özsermayeden 540 bin TL tutarında ayrılan miktar ile yapılan tadilat sonrası 12 sağlık personelinin 24 saat süreyle beldelerinde görev yaptığını ifade eden Yirşen yapmış olduğu çalışmaları şu şekilde açıkladı: “Akçaşehir ve Ambar Köyü arasında trafiğin yoğun olduğu alanda 12 kilometre uzunluğunda asfaltlama çalışması yaptık. Akçaşehir girişinde tahrip olması nedeniyle kullanılamaz hale gelen mevcut yolun 4 kilometrelik kısmında gerekli asfaltlama çalışmalarını bitirdik. Karaman merkezde Öğremenevine ait olan Otağ Düğün Salonu sonrasında ikinci en büyük otağ şeklinde düğün salonunu beldemize kazandırdık. Beldemizin öz sermayesinden 2 milyon 400 bin TL harcanarak yapılan düğün salonu 1241 metrekare olup üstü açılır-kapanır modern bir mimari özelliğe sahiptir. Belediyemiz envanterine 185 bin TL değerinde hizmet aracının yanı sıra belediyemiz öz sermayesi kullanılarak 70 bin TL değerinde Zabıta hizmet aracı, 85 bin TL arazör aracı kazandırılmıştır. Daha temiz bir Akçaşehir için çevre temizliğinde kullanılmak üzere 6+1 metreküplük 260 bin TL değerinde çöp kamyonu alımının yanı sıra çevre düzenlemelerinde kullanılmak üzere 460 bin TL bedelle kazıcı-yükleyici iş makinası belediyemiz envanterlerinde yerini almıştır”

“Bir Yıllık Süreçte 10 Milyonluk Yatırım Kazandırdık”

5 yıllık süreçte yapılacak olan 12 milyonluk yatırımı bir yılda beldemize kazandırdık diyen Başkan Yirşen yapılan hizmetlere ilişkin sunumunda “100 bin sosyal konut projesinden 142’si beldemize yapılmıştır. 142 adet dairenin yapıldığı sosyal konut alanında 2 ticarethane ve 1 cami çalışmaları da devam etmektedir. Beldemiz sınırları içerisinde stabilize olan yollarımızda kilitli parke yol çalışmalarımız devam etmekte birlikte Özel İdare ile yaptığımız protokollerle beldemizin asfalt çalışmaları da bu iki yıllık süreçte yapılmıştır. İmamlar Yaylası mevkiinde bulunan yaylalarımıza elektrik götürme işlemi tamamlanmış ve o bölgedeki vatandaşlarımız bu hizmeti kullanmaya başlamışlardır. Belediyemiz envanterine kayıtlı olan yolcu otobüsümüz hurdaya ayrılmış ve 30 bin TL bedelle revize edilerek cenaze evlerinde taziye evi olarak yenilenen şekliyle hizmete kazandırılmıştır. Bunu yanı sıra belediyemize ait olup atıl durumda duran işyeri yine 30 bin TL harcanarak yapılan tadilat sonrası beldemiz sakinlerine taziye evi olarak tahsis edilmiştir. 15 Temmuz Parkımız Belediyemiz öz sermayesinden 500 bin TL harcanarak tamamlanmış halkımızın ve çocuklarımızın kullanımına sunulmuştur.  Parklardaki çimlerimizin bakımı için 36 bin TL değerinde çim biçme traktörü alınmıştır. Bu iki yıllık süreçte Karaman merkeze belde sakinlerimizin daha modern bir araçla daha rahat bir yolculuk yapabilmeleri için 19+1 yolcu kapasiteli 320 bin TL değerinde bir araç belediyemiz envanterine kazandırılmıştır” dedi.

“İki Hırsızlık Olayı Çözüldü”

“Beldemiz merkezinde bulunan alkol satış yerleri şehir dışına alınmıştır” diyen Başkan Yirşen belde giriş ve çıkışlarının güvenlik kameralarıyla kontrol altına alındığını söyledi. Başkan Yirşen konuşmasında  110 bin TL harcanarak Akçaşehir giriş ve çıkışına taktırılan güvenlik kamerası ile beldede gerçekleştirilen iki hırsızlık olayının çözüldüğünü belirtti.  Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284