Baskasi Adina Kayitli Telefon Hattini Kullananlara 1 Yil Süre

Baskasi adina kayitli telefon hattini kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar kullandiklari hatti üzerlerine alabilecek.

Baskasi Adina Kayitli Telefon Hattini Kullananlara 1 Yil Süre

Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurumu (BTK), kendi adlarina abonelik sözlesmesi olmadan baskalari adina açilmis cep telefonu hatlarini kullananlara, bu hatlari üzerlerine almalari için 1 yillik süre tanidi.
BTK’dan alinan bilgiye göre, mobil telefon hizmetlerini kendi adlarina abonelik sözlesmesi olmaksizin kullananlarin, söz konusu hatlari kendi üzerlerine kaydettirmeleri için gerekli abonelik islemlerinin gerçeklestirilmesi amaciyla hazirlanan ”Aboneligin Güncellestirilmesine Iliskin Usul ve Esaslar” kurul karari, Bilgi Teknolojileri ve Iletisim Kurulu tarafindan onaylanarak yürürlüge konuldu.
Yeni uygulamaya göre, baskalarina ait cep telefonu hatlarini kullananlar 1 Ekim 2013 tarihine kadar ilgili GSM isletmecisine basvurup taahhütname imzalayarak, kullandiklari hatti herhangi bir ücret ödemeden kendi adlarina kaydettirebilecek. Bu süre içinde basvuru yapip telefon hattini üzerlerine alanlar ayni SIM kart ve numarayla telefon hatlarini kullanmaya devam edebilecek.
Kullanicilarin hatlari kendi üzerlerine kaydettirebilmeleri için gerekli vergi ve harç gibi masraflar GSM isletmecileri tarafindan karsilanacak.
Söz konusu telefon hatlarinin eski abonelerine de kullanici adina yapilan bu kayit islemine itiraz hakki tanindi. Ancak 1 Ekim 2014 tarihine kadar itiraz etmeyen eski abonelerin telefon hatti üzerindeki haklari ortadan kalkacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284