Bastug, TOBB Genel Kurulunu Degerlendirdi

TOBB’un 69’uncu Genel Kurulu’nda M. Rifat Hisarciklioglu TOBB Baskanligina yeniden seçildi.

Bastug, TOBB Genel Kurulunu Degerlendirdi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 69. Genel Kurul'da, Hisarciklioglu, toplam 1734 delegenin imzasiyla aday gösterildi. Tek aday olarak seçimlere giren Hisarciklioglu, geçerli oylarin tamamini alarak 4 yil süreyle TOBB Baskani oldu.

Genel Kurul öncesinde TOBB’un Baskan Rifat Hisarciklioglu’nun ev sahipliginde düzenledigi iftara, siyaset, is dünyasi ve sivil toplum kuruluslarindan çok sayida kisi katildi. Iftar öncesinde Basbakan Recep Tayyip Erdogan’in ve Hükümet üyelerinin katildigi, tüm Oda ve Borsa Baskanlari ile delegelerin bir araya geldigi bir toplanti gerçeklestirildi. Toplantiya ve sonrasinda iftar yemegine; Karaman Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug, Meclis Baskani Ekrem Çavas, Birlik Delegeleri Nevzat Erkan, Hüseyin Yildizbas, Cafer Binici katildi.

TOBB Ikiz Kuleleri bahçesinde TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu'nun ev sahipliginde gerçeklestirilen iftarda ayrica; TBMM Baskani Cemil Çiçek'in yani sira Basbakan Yardimcilari Bülent Arinç ve Ali Babacan, Ekonomi Bakani Zafer Çaglayan, Adalet Bakani Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakani Hayati Yazici, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakani Nihat Ergün, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Taner Yildiz da hazir bulundu. TOBB’un, 69. genel kurulu yogun bir katilimla gerçeklesti.
365 oda ve borsa ile bin 734 delegenin ortak talebiyle TOBB baskanligina yeniden aday gösterildigini ifade eden Hisarciklioglu, bir isi yaparken delegelerin gücünü hep hissettigini söyledi. Bu nedenle seslerinin gür çiktigini ve bir basari hikayesi yazdiklarini kaydeden Hisarciklioglu, "Sizlerin destegi, benim en mutlu dayanagim oldu. Sizlerin bu denli takdirini, bu büyük sevgisini kazanabildiysem ne mutlu bana. Bu herkese nasip olmaz. Benim en büyük sansim böyle büyük bir aileye sahip olmak. Sizlerden aldigim destek ve cesaretle buradayim" diye konustu.
Genel Kurul ile ilgili görüslerini dile getiren Bastug, ülkenin son yillarda asama kaydettigine dikkat çekerek Odalar ve Borsalar Birligi'nin bu gelismede çok büyük katkisinin oldugunu söyledi. Bastug, özel sektörün yüzde 73 büyüdügünü, 5 milyon kisiye is saglandigini, ihracatin 4 kat attigini belirterek Türkiye'nin dünyanin 16. büyük ekonomisi oldugunu hatirlatti. Konukoglu, Hisarcikoglu'nun 2023 vizyonuna verdigi öneme dikkat çekerek "Rifat bey vizyonu açti, bütün odalari tek tek ziyaret ederek neden 2023 için çalisilmasi gerektigine ikna etti dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284