Basyaylalilardan KGRT’ye Ziyaret

Ilimize bagli Basyayla ilçesinde dogup büyüyen ve daha sonralari Konya’ya yerleserek hayatlarini burada devam ettiren Basyaylalilar dernek kurarak bir çati altinda toplandilar.

Basyaylalilardan KGRT’ye Ziyaret

Basyayla Egitim Kültür Yardimlasma ve Kalkindirma Vakfi Dernegi adiyla kurulan dernegin yöneticileri Dernek Baskani Abdülkerim Dere, Sekreter Mehmet Koçak, Muhasip Hasan Hüseyin Koças, kurucu üyeler Mehmet Bulut ve Ahmet Yildirim, KGRT’yi ziyaret ederek kurulus amaçlari ve dernegin hedefleri konusunda bilgi verdiler.
Dernek Baskani Abdülkerim Dere, “Dernegimiz kurulali 3 ay oldu. Merkezi Konya’da bulunan dernegimizin Karaman’da da temsilciligi bulunuyor. Basyaylali hemserilerimiz arasinda birlik ve beraberligi saglamak ve özellikle egitim, ekonomi ve sosyo-ekonomik ve sosyal kalkinmayi saglayacak projeler gerçeklestirmeyi hedefliyoruz. Konya’da yaklasik 20 civarinda Basyaylali bulunuyor. 5 bin civarinda da Karaman’da var. Basyayla bölgesinin geçim kaynaginin çogunlugunu meyve üreticiligi olusturuyor. Basyayla kirazini dünya markasi haline getirmeyi arzuluyoruz. Ayrica turizm potansiyelini canlandirmak istiyoruz. Yerli ve yabanci turistlerin ziyaretine açmayi ve egitimin her kademesinde çocuklarimiza destek olmayi hedefliyoruz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284