Bayram Öncesinde Hediyelerine Kavuştular

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nda da öksüz/yetim çocuklar, bursiyer öğrenciler ve kuru gıda yardımı alan ailelerin çocuklarına destek olmaya devam ediyor.

Bayram Öncesinde Hediyelerine Kavuştular

Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi, Kurban Bayramı'nda da bu çocuklar için bayramlık elbise ve ayakkabı alabilmeleri amacıyla giyim kartı yardımı yapılıyor.

Ramazan Bayramı öncesinde 81 ilde 100 er çocuğa giyim kartı armağan eden Vakıflar Genel Müdürlüğü Kurban Bayramında bu sayıyı artırarak her il için 250 adet çocuğa hediyelerini Bayram öncesi dağıtıyor. Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü Konya Aksaray ve Karaman’da öksüz ve yetim çocuklar, Vakıflar Genel Müdürlüğünden eğitim bursu alan öğrenciler ve kuru gıda yararlanıcısı ailelerin çocuklarından tespit ettiği 900 çocuğun her birine 2.900,00 TL’lik bayramlık hediye giyim kartı dağıttı.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç yaptığı açıklamada; “Ramazan Ayında olduğu gibi bu Bayramda da çocuklarımızı sevindirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Genel Müdürlüğümüz tarafından Konya Aksaray ve Karaman illeri için 750 adet çocuk belirlenmişti, bazı özel vakıflarımızın katkılarıyla bu sayıyı 900 âdete çıkardık.”

“Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak yararlanıcılarımızın yanında bu mübarek günlerde daha fazla bulunmak için gayret ediyoruz. Konya Karman ve Aksaray illerimizde tespit ettiğimiz çocuklarımızı Kurban Bayramında da sevindirebilmek onların sevincine ortak olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çok şükür ki kurumumuz Vakıflar Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan birçok alanda, ecdadın kurduğu vakıfların hayır şartlarını yerine getirerek toplumumuzun yanında olmaya çalışmaktadır. Geçmişle gelecek arasında bir köprü olan Vakıflar Genel Müdürlüğü iyilik ve merhamet yarışında tüm insanlığın en güçlü destekçisi olmaya devam edecektir” dedi.   Haber Merkezi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284