BBP Genel Baskani Mustafa Destici: “Kömür Ocaginda Mahsur Kalan Isçilerimiz Için Bütün Imkânlar Seferber Edilmeli”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, kömür ocaginda mahsur kalan isçilerin kurtarilmasi için bütün imkânlarin seferber edilmesi gerektigini söyledi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici: “Kömür Ocaginda Mahsur Kalan Isçilerimiz Için Bütün Imkânlar Seferber Edilmeli”

    Karaman'in Ermenek ilçesi Cenne mevkisinde bir kömür ocaginin 300 metre derinligindeki su kaynaginin patlamasi sonucu çok sayida isçinin yeraltinda mahsur kaldigini üzüntüyle ögrendigini ifade eden Destici, bölgeye bütün imkânlarin seferber edilerek mahsur kalan isçi kardeslerin  biran önce kurtarilmasini bekledigini ifade etti.

  Güneyyurt beldesi baskaninin bilgileri ile olayi basindan bu yana takip ettigini kaydeden Destici, olayin isçilerin içeride yemek yedikleri saatte gerçeklestigi bilgisini aldiklarini kaydetti.
  Maden isçileri ile ilgili yapilan son düzenlemelerden sonra maaslarinin zorunlu olarak artirildigini vurgulayan Destici, “Maden isçilerimiz yemek ve ulasim ücretlerini kendileri karsiliyor. Bu olay bize bir kez daha göstermistir ki; gereken tedbirler ve düzenlemeler yine eksik kalmis. Maden isçilerimizle ilgili can güvenliklerini üst düzeyde garanti altina alacak, ölümleri sifira yakin seviyelere düsürecek tedbirlerin biran önce alinmasi gerekir. Bu son olaydan da ders çikarilmali” dedi.
  Destici, son olarak bölgeye Konya, Karaman il baskanlarinin da içinde oldugu bir heyetin olay yerine gittigini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284