Bebeklerinin Adını "Ömer Halis" Koydular

 (AA) - Karamanlı bir çift, yeni doğan bebeklerine Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını koydu.

Bebeklerinin Adını "Ömer Halis" Koydular

Karaman'da 2,5 yıldır evli olan 33 yaşındaki Emel ve 38 yaşındaki Ahmet Kaya çifti, 28 Mart Çarşamba günü Karaman Devlet Hastanesinde dünyaya gelen bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor. Kaya çifti, yeni doğan bebeklerine şehit Ömer Halisdemir'in adını verdi.

Şehit Ömer Halisdemir'in kendilerinde derin bir iz bıraktığını ve kahramanlığını yaşatmak adına bebeklerine "Ömer Halis" adını koyduklarını anlatan baba Kaya, şöyle konuştu:

"Bu ülkede kahramanlar bitmez. 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir, eğer böyle bir kahramanlık yapmasaydı, yüreğindeki iman gücü, vatan sevdası olmasaydı ve aldığı emri gözünü kırpmadan kahramanlık göstererek yerine getirmeseydi, belki daha başka şeyler olacaktı. Bundan dolayı onun kahramanlığını yaşatmak için biz evladımıza Ömer Halisdemir'in ismini verdik."

Türkiye'de birçok yeni doğan bebeğin adının "Ömer Halis" adını aldığını aktaran Kaya, "Ülke genelinde 63 binden fazla bebeğin ismi Ömer Halis. Olsun. Onun kahramanlıkları daha çok anılır. İleride evladımız bize isminin kaynağını sorduğunda göğsümüzü kabartarak ona ismini kimden aldığını gururla anlatırız. Anlatacağız da zaten. Bebeğimiz biraz daha büyüsün inşallah Ömer Halisdemir'in kabrini de ziyaret edeceğiz. Babasının elini öpeceğiz ve diyeceğiz ki 'bir Ömer Halis'in de Karaman'da var." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284