Bedensel Engelli Sporculardan Yardım Kampanyası

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol takımı sporcuları ihtiyaç sahibi öğrenciler için kitap toplama kampanyası başlattı.

Bedensel Engelli Sporculardan Yardım Kampanyası
Karaman’da Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde geçen yıl kurulan Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol takımı, Erzurum’un Çat ilçesi Kaplıca Köyü ilköğretim okulunda ihtiyaç sahibi üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri için kitap toplama kampanyası başlattı. Başlangıçta bedensel engelli sporcular ve sporcu velilerinin katıldığı kitap kampanyası, farklı meslek gruplarından vatandaşlarında katılmasıyla büyük bir kampanyaya dönüştü.
Kampanyanın çığ gibi büyüdüğünü, kampanya dahilinde kitapların içerisine eğitimin ve okumanın önemini belirten küçük notlar yazdıklarını belirten bedensel engelliler oturarak voleybol takımı antrenörü Aziz Hopyar, şunları kaydetti:
“ Karaman’da bedensel engelli kardeşlerimizi tek bir çatı altında toplamak ve onları hayata adapte etmek amacıyla oturarak voleybol takımımızı kurduk. Geçen yıl kurulan ve on iki kişi ile başladığımız yolculuğa bu yıl ilginin artmasıyla birlikte yirmiye yakın sporcu ile devam ediyoruz. Sporcularımızla birlikte antrenmanlarımızın dışında sosyal ve kültürel faaliyetlerde üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda sporcularımızla aldığımız ortak karar sonucu ihtiyaç sahibi öğrencilerimiz için kitap toplama kampanyası başlattık. İnşallah toplanan kitaplarımızla birlikte güzel bir olaya vesile olacağımızı düşünüyorum. Kampanyamıza tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz” diye konuştu.
Kampanya kapsamında bedensel engelli sporcuların duygularını anlatan birde mektup bulunuyor. Bedensel engelli sporcuların küçük arkadaşları için yazdığı mektup ise şöyle:
Küçük arkadaşım;
Bu kitaplar size Karaman bedensel engelli voleybol takımından geliyor ama bu kitapların sayfalarında Türkiye'nin her yerinden doktor, öğretmen, polis, diyetisyen, fizyoterapist, öğrenci ve ismini ilk defa duyacağımız bir çok meslekten abilerinizin ablalarınızın sizin için yazmış oldukları yazılar var. Bu abileriniz, ablalarınız sizi çok seviyor. Sizde şu hayatta çok sevin. Her şeyi, herkesi sevmezseniz bile saygı duyun.
Biz bu takımımızla engelleri beraber aştık. Sizin de engelleri aşmanızda bu kitaplar yol göstersin, yardımcınız dostlarınız olsun istedik.
Unutmayın, tek bir ilgili davranış sonsuz dalga oluşturur. Size geri dönecek bir dalga. Bu dalgaya biz sizleri de kattık. Haydi okuyarak sizde bu dalgaya dahil olun.
Sizleri çok seviyoruz.
Bu yazılar sizin için çok karışık gelebilir anlam veremeyebilirsiniz şu an ama bu kitapları size ulaştıran öğretmenleriniz size her gün bunları anlatmak için bu meslekteler zaten. Öğretmenlerinizi çok üzmeyin. Sizleri çok seviyoruz. Karaman bedensel engelli voleybol takımı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284