Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Sampiyonasinda Neslihan Kiliçoglu’ndan Büyük Basari

Vali Murat Koca, Mersin’de düzenlenen Bedensel Engeliler Türkiye Yüzme sampiyonasi ve milli takim seçmelerinde basarili olan Neslihan Kiliçoglu’nu ödüllendirdi.

 Bedensel Engelliler Türkiye Yüzme Sampiyonasinda Neslihan Kiliçoglu’ndan Büyük Basari

27-28 Aralik 2014 tarihleri arasinda Mersin ilinde yapilan Türkiye Bedensel Engelliler Türkiye Sampiyonasi ve milli takim seçmelerine 33 kulüpten 49 bayan, 68 erkek sporcu olmak üzere toplam 117 sporcunun katildigi sampiyonda Vali Ali Akan Ilkokulu 4. Sinif ögrencisi Neslihan Kiliçoglu, 100 metre sirtüstünde ve 100 metre kurbagalama kategorilerinde Türkiye sampiyonlugunu elde ederken 50 metre serbest dalda ise Türkiye üçüncülügünü elde etti.

Bedensel Engelliler Türkiye Sampiyonu olan ve Milli Takima seçilerek büyük bir basari elde eden Neslihan Kiliçoglu ve antrenörü Aziz Hopyar’i makaminda kabul eden Vali Koca, mersinde düzenlenen sampiyonada yaklasik 120 sporcunun katildigi sampiyonada kurbagalama ve sirtüstü dallarinda sampiyon olan ve milli takima davet edilen Neslihan Kiliçoglu ve antrenörü Aziz Hopyar’i gösterdikleri bu büyük basaridan dolayi tebrik ederek çesitli hediyelerle ödüllendirdi.
Vali Murat Koca, Neslihan’in Mersin ilinde düzenlenen yüzme sampiyonasindaki basarisinin Karaman adina gurur verici oldugunu ifade ettigi konusmasinda bu tür sportif basarilarin ayni zamanda tarihi, kültürel ve dogal güzellikleriyle köklü bir geçmise sahip olan Türkçe’nin baskenti Karaman’in tanitimina büyük katki saglayacagini belirtti. Vali Koca, organizasyonda Karaman’i en iyi sekilde temsil ederek sampiyonluk kürsüsüne çikan ve milli takima davet edilen sampiyon sporcuyu ve antrenörünü kutlarken basarilarinin devamini diledi.
Sampiyon sporcu Kiliçoglu ise organizasyonda hem sampiyon olarak hem de milli takima seçilmesi nedeniyle büyük bir mutluluk yasadigini ifade ederek Mersin’de düzenlenen sampiyonanin kendisi açisindan önemli firsat oldugunu ve bu firsati iyi degerlendirdigini söyledi. Milli takima davet edilmesinin mutlulugunu ve onurunu yasadigini belirten sampiyon sporcu, uluslararasi düzeyde yapilacak olan organizasyonlarda da ilimizi ve ülkemizi en iyi sekilde temsil etmenin gayreti içerisinde ayni kararlilikla ve ayni azimle çalismalarini sürdürecegini söyledi. (Haber Merkezi)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284