Belediye, Alacagini Tahsil Etmekte Sikinti Yasiyor

Karaman Belediyesi, belediyenin bu yilin ilk yarisindaki bütçe uygulamalari degerlendirme raporunu kamuoyuyla paylasti.

 Belediye, Alacagini Tahsil Etmekte Sikinti Yasiyor

Raporda mal ve hizmet alim giderleri ve yatirimlar %58,44 lük gerçeklesme oranina ulasti. Tüm bütçedeki gerçeklesme orani ise %63,82. Yatirimci müdürlüklerin basini, lokomotif konumunda olan % 72,06 lik oranla Fen Isleri Müdürlügü çekiyor.

Tahsilatlarda Azalma Görüldü
Belediyenin açikladigi ilk alti ayli bütçe uygulamalari degerlendirmelerine göre yapilan tahsilatlarda azalma görüldü. Yapilan açiklamada; “Genel toplam üzerinden % 90,0 lik tahsilat orani basarili bir sonuç gibi görülüyorsa da, gelir ayrintilari ile ilgili kayit tutarlari incelendiginde, diger gelirler içinde yer alan Merkezi Idare Vergi ve Harç gelirlerinden alinan 27.600.077,40 TL. düsüldügünde, belediyenin diger kaynak gelirleri tahakkuk tutari 24.717.922,46 TL. tahsilat tutari da 19.517.900,40 TL olacak, bu dogrultuda tahsilat orani %78,96 olacaktir. Mahallen elde edilen gelirlerin toplam tahsilat içindeki payi da %41,42 olmaktadir.” denildi.
Bir Kisim Vatandas Borçlarini Ödemiyor
Belediyenin tahsilat orani, 2014 yilinin ilk alti ayinda % 80 oranina ulasti. Fakat bir kisim vatandaslarin borçlarini ödemekte duyarli davranmamalari sebebiyle, tahsilatta bir düsüs yasandi. Borçlarini ödemekten kaçinan vatandaslarin icra takibine alinabilecegi uyarisi yapildi.
2014 Yilinin Son Alti Ayinda Yatirimlar ve Rutin Çalismalari Araliksiz Devam Edecek
* 2014 yili ikinci alti aylik periyotta ise;
* Belediye araç parkinin güçlendirilmesi ( Fen Isleri, Temizlik Ulasim vb. araçlarin satin alinmasi),
* Piri Reis Parkinin tamamlanmasi,
* Otogar önüne 20 bin m2 lik yeni bir park yapilmasi,
* Kent Mobilyaciligi Sisteminin gelistirilmesi ve yeni kent mobilyalarinin alinmasi,
* Zembilli Mahallesi, Yesilada Mahallesi, Yunuskent Mahallesi yagmur suyu hatlarinin yapilmasi,
* Küçük Sanayi mevkiinde yagmur suyu hatti çalismalarinin devam etmesi,

* Villa arsalari, Içme Suyu , ve Kanalizasyon çalismalarinin devam ettirilmesi basta olmak üzere, rutin yol, kaldirim, park ve bahçe düzenlemeleri, içme suyu, kanalizasyon hatlari tamir ve bakim hizmetleri gibi faaliyetlerin devam etmesi hedeflenmektedir.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284