Belediye Baskani Çaliskan, Muhtarlarla Bulustu

Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, muhtarlarla birlikte kisa zaman içerisinde Karaman`i hak ettigi yere tasiyacaklarini söyledi.

Belediye Baskani Çaliskan, Muhtarlarla Bulustu

Kale Sosyal Tesislerinde düzenlenen toplantiya Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü, Ilçe Baskani Ahmet Akça, Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Öngay, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlari katildi. Toplantida konusan Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, son yillarda gerçeklestirilen yatirim ve hizmetlerle Karaman'in en parlak dönemlerinden birini yasadigini belirterek, "Bu yatirim ve hizmetlerin gerçeklesmesinde muhtarlarla olan saglam diyalogumuzun büyük katkisi var" dedi. Çaliskan, belediyenin ve kamunun gerçeklestirmekte oldugu yatirim ve hizmetleri anlattigi konusmasinda, "Sehrimiz gerek kamu yatirimlari, gerekse belediyemizin yatirim ve hizmetleri sayesinde önemli bir mesafe kat etmis durumda. Karaman, önümüzdeki bir kaç yil içerisinde sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda bölgenin en gözde illerinden birisi olacak" diye konustu.
ÇEVRE YOLU IKINCI ETABI ÖNÜMÜZDEKI GÜNLERDE IHALE EDILECEK
Çevre yolu çalismalari hakkinda bilgiler veren Baskan Çaliskan, "Çevre yolunda çalismalar tüm hiziyla devam ediyor. Çalismalarin birinci etabi bu yil içerisinde tamamlanarak trafige açilacak. Ikinci etabi ise önümüzdeki günlerde ihale edilecek. Yeni çevre yolu ulasima büyük kalite getirecek. Diger yandan sosyal ve ekonomik anlamda Karaman'a deger katacak" dedi. Baskan Çaliskan, Karaman’a kent tarihi boyunca yaklasik 230 bin metrekare yesil alan yapildigini ifade ederek, "Yeni yesil alan projelerimizin tamamlandiginda 2017 yili itibari ile bu rakam 1 milyon 130 bin metre kareye ulasacak. Vatandaslarimizin yesil alanlariyla, sosyal donatilariyla daha huzurlu ve kaliteli bir yasam sürmeleri adina projelerimize yön veriyoruz" dedi. Baskan Çaliskan, mevsim sartlarinin elverisli hale gelmesiyle birlikte asfaltlama ve kaldirim çalismalarina hizli bir sekilde devam edilecegini, bu dönem Karaman'da asfaltsiz ve kaldirimsiz hiçbir sokak, yol kalmayacagini kaydetti.
Karaman'da muhtarlarin daha iyi hizmet verebilmesi için yapilan muhtarlik ofislerini bu hafta itibari ile muhtarlara teslim edeceklerini belirten Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, "Modern muhtarlik ofislerinin sayisini artiracagiz. Ayrica 56 mahalle muhtarimiza önümüzdeki günlerde tablet bilgisayar hediye edecegiz" dedi.
YATIRIM VE HIZMETLERIMIZ TÜM SEHRI KAPSIYOR
"Sehrin geneline hizmet götürme gayretindeyiz" diyen Baskan Çaliskan, "Sadece belli bir bölgeye veya belli bir kesime hizmet götürme gibi bir anlayisimiz yok. Gerçeklestirilen bütün hizmetlerimize bir bütün olarak bakiyoruz. Larende Mahallesi’nden Çeltek Mahallesi'ne, Bahçelievlerden Urgan Mahallesi'ne, Üniversiteler Mahallesi’nden Hisar Mahallesi'ne kadar 56 mahallemizin tamamina da ayni hizda ve kalitede hizmet götürme derdindeyiz. Bu noktada mahallelerimizin yapisal ve imarsal durumlari ölçüsünde yapilabilecek hizmetin en kalitelisini yapma gayretindeyiz" dedi.
Ulasim yatirimlarindan, spor yatirimlarina, ekonomik yatirimlardan kamu yatirimlarina kadar birçok konuda detayli bilgiler veren Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan. "Bugün burada bulunan sahsim Belediye Baskani olarak, sizler mahalle muhtarlari olarak milletimiz tarafindan seçilmis ve hizmet etmek için görevlendirilmis kisileriz. Bu görevler bize önce Allah'in sonra milletimizin bir emanetidir. Daha fazla çalisarak, daha fazla gayret ederek milletimizden aldigimiz bu emaneti en iyi sekilde koruyacagiz. Bu sehir için, bu millet için, birlik ve beraberlik içerisinde ‘Halka Hizmet Hakk'a Hizmet’ anlayisi ile çalisacagiz" diye konustu.
Programda konusan Muhtarlar Dernegi Baskani Ali Öngay ise, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan'a mahallelere yaptigi hizmet ve yatirimlardan dolayi tüm muhtarlar adina tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284