Belediye Baskani Kamil Ugurlu`dan Hata Üstüne Hata. Vatandas Öfkeli... Otogarda Neler Oluyor? Giderayak Bu Ne Is...

Göreve geldigi 2009’dan bugüne 5 yildir hemen herkesimle yildizi bir türlü barismayan, meclis üyelerinin, vatandasin ve diger kesimlerin Karaman ile ilgili görüs ve düsüncelerini hiçbir zaman dikkate almayan Kamil Ugurlu`dan giderayak bir büyük hata daha...

Belediye Baskani Kamil Ugurlu`dan Hata Üstüne Hata. Vatandas Öfkeli... Otogarda Neler Oluyor? Giderayak Bu Ne Is...

Konu ile ilgili düsüncelerini anlatmak için gazetemizi ziyaret eden duyarli vatandaslar Kamil Ugurlu'ya olan kizginliklarini su sekilde ifade ettiler: "Belediye Baskani Kamil Ugurlu su son günlerinde daha hala ben yaptim oldu mantigi ile hareket etmektedir. Bay Baskan Kamil Ugurlu simdi de son dakikada adeta birilerine gol atarcasina Karaman otogari alani içerisine "Kongre ve Fuar Merkezi" yapacakmis. Onun içinde otogar alani içindeki lokanta ve pastane binalarinin yikimi için çok acil yikim emrini vermis. Güya Belediye-Mevka isbirligi ile buraya Kongre ve Fuar Merkezi yapacakmis. Gerçi su ana kadar 5 yildir hayata geçirdigi, kendisinin baslayip ta bitirdigi kayda deger, dogru dürüst bir projesi ve eseri yok. Ancak otogar içine böyle bir proje fikri bile saçma ve son derece rahatsiz edici. Akil var fikir var. Kamil Ugurlu hiç mi Karaman'in gelecegini düsünmez. Karaman hiç büyümeyecek mi? Nüfusu ve ihtiyaçlari hiç artmayacak mi? Karaman Otogarinin oldugu alan sehirlerarasi otobüs terminali için çok ideal bir yerdedir. Çünkü Karaman-Konya, Karaman- Mersin ve Karaman-Eregli'yi birbirine baglayan ideal bir konumdadir. Kuskusuz ki otogar bu mevcut haliyle kalmayacak ve büyüyecektir. Ileride bu otogar Karaman'in ihtiyacini karsilayamayacaktir. Bu sebeple otogarda yeni peronlara, yeni sosyal tesislere, yeni otopark alanlarina... Ihtiyaç olacaktir. Oysa otogarin 4 yani yoldur ve büyüme alani sinirlidir. Hal böyleyken bir de otogar alani içine Kongre ve Fuar Merkezi yapmak ne kadar akil isidir. Bir mimar, bir sehir planci böyle büyük bir hata yapar mi? Bu durum bize bir seyi göstermistir. Belediye Baskanlarinin su meslekten ya da bu meslekten olmasi hiç önemli degilmis. Önemli olan vizyonmus.
Birakin mimar olmayi, yoldan geçen birine bile sorsaniz; Karaman otogar alanina Kongre Merkezi ve Fuar Alani fikrinin çok yanlis bir fikir oldugunu söyler. Çünkü su anda otogarin kendi insan ve araç yogunlugu, otopark sikintisi, Konya-Mersin-Eregli çevre yolu ve sehre giris trafik yogunlugu malumdur.
Buna bir de Kongre ve Fuar Merkezi eklerseniz olusacak insan ve tasit yogunlugunu siz düsünün. Kongreye ve Fuara gelecek binlerce insan ve tasiti nereye sigdiracaksiniz. Insanin akli almiyor. Yani herkes gider Mersin'e biz gideriz tersine oluyor. Üstelikte geldiginde Karaman büyük bir köy olarak kalmis diyen sözüm ona mimar Kamil Ugurlu giderayak bu büyük hatayi yapinca insanin diyecek bir seyi kalmiyor. Geriye insanin aklina bir tek sey geliyor; Kamil Ugurlu giderken Karaman'a ve yeni gelecek belediye baskanina iyilik mi yapiyor? Kötülük mü? Yoksa tekrar aday yapilmadim diye birilerine kizginligindan bu sekilde egosunu mu tatmin ediyor? Geriye enkaz ve sorun mu birakmak istiyor? Velhasil Kamil Ugurlu giderken bile Karaman Halki nezdinde hayal kirikligi yaratmaya devam ediyor. Ve adeta dag fare dogurdu dedirtiyor.
Biz buradan Bakanimiz Sayin Lütfi Elvan'a, Milletvekilimiz Sayin Mevlüt Akgün'e ve Valimiz Sayin Murat Koca'ya sesleniyoruz: Lütfen Kamil Ugurlu'nun bu yanlisini durdurunuz ve Karaman'a gelecekte çok lazim olacak olan otogar alani içerisine Kongre Merkezi ve Fuar Alani yapilmasina izin vermeyiniz. Karaman'in gelecegi için bu projeyi durdurunuz. Projeyi daha iyi degerlendirip yeni cazibe merkezleri de olusturmak için sehrin daha uygun bir yerine yaptiriniz.
Yoksa Karaman için ileride telafisi mümkün olmayan zararlar olusacak, Karaman Halki üzülecek ve sizleri hiç de hayirla yad etmeyecektir" dediler. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284