Belediye Çalisiyor, Karaman Güzellesiyor

Karaman Belediyesi, soguk kis günlerinin geride kaldigi ve baharin kendisini iyiden iyiye hissettirdigi su günlerde gerçeklestirdigi agaçlandirma ve yesillendirme çalismalarinin yani sira yipranan yollarin tamir ve bakim çalismalarina hiz verdi.

Belediye Çalisiyor, Karaman Güzellesiyor

Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü'ne bagli ekipler, Karaman-Mersin yolu üzerinde çesitli türlerde bitki ve gül dikimi gerçeklestiriyor. Her yil düzenli olarak sürdürülen agaçlandirma ve yesillendirme çalismalari bu yilda tüm hiziyla devam ediyor. Belediye tarafindan 2016 yili içerisinde sehir genelinde farkli türlerde yaklasik 15 bin adet gül dikimi, 15 bin adet fidan dikimi yapilmasi hedeflenmekte. Çalismalar agirlikli olarak sehir girislerinde yogunlasmis durumda. Karaman-Mersin, Karaman-Konya, Karaman-Bucakkisla ve Karaman- Eregli yolu orta refüjleri, gerçeklestirilen agaçlandirma ve yesillendirme çalismalari ile daha güzel ve modern bir görünüme kavusacak. Ayrica geçen yil baslatilan mevcut parklarda yenileme çalismalari bu yilda devam edecek.
Diger yandan Fen Isleri Müdürlügü'ne bagli ekipler sehir merkezindeki yol ve kaldirimlar üzerinde bakim çalismasi gerçeklestiriyor. Yol çalismalari kapsaminda mevsim sartlari ve yagislar nedeni ile yipranan ve silinen yol çizgileri yeniden çekiliyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284