Belediye Meclisi 5 Ekim`de Toplaniyor

Ilimiz Belediye Meclisi Ekim ayi toplantilarinin ilkini 5 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’de Belediye Sarayi Meclis Salonunda yapacak.

Belediye Meclisi 5 Ekim`de Toplaniyor

Toplantinin ilk maddesi 30 Eylül’de toplanan Kent Konseyi toplantisi tutanaginin meclisçe degerlendirilmesi olacak.
Daha sonra sirasiyla 5393 Sayili Yasanin 41. maddesi geregi hazirlanan Karaman Belediyesi 2016 yili Performans Programinin görüsülüp karara baglanmasi.
-Gazidükkan Mahallesi Muhtari Mahallenin ileri gelenlerinden Merhum Imaret Lastik sahibi Feyzullah Yavuz’un isminin Mahalle sinirlari içerisindeki 152 sokaga verilmesi konusu.
- Park ve Bahçeler Müdürlügünce sürekli kullaniminda bulunan park ve yesil alanlarin bakimi ve temizliginin yil boyunca yapilabilmesi ve isçilerin ise adaptasyonunun saglanabilmesi için, 01.01.2016- 31.12.2017 tarihleri arasinda 2 yillik ( 24 aylik 730 günlük ) Parklarin Bakimi ve Sulamasi Isi Hizmet Alimi Ihalesi yapilmak üzere, gelecek yillara yaygin hizmet yüklenmesi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Cedit Mahallesi, 3151 ada 3 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda “T1 Lejantli Ticaret Alani” nda oldugu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alani bulundugu, anayola bakan kisimlarda zeminde ticari faaliyetlere ihtiyaç olacagi fakat tali yola bakan kisimlarda zeminde ticari dükkâna ihtiyaç olmayacagindan 3151 adanin ifraz hatti ile ayrilmis ana yola bakan cephesinin yine ayni sekilde kalmasi diger kisimlarinin “T4 Lejantli Ticaret Alani”na çevrilmesi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi konusu.
- Karaman ili Merkez Ilçe, 802 ada 12, 13 ve 14 no’lu parsellerde yer alan Kavas Evi, 802 ada 17 no’lu parselde yer alan Hatun Hamami ile 803 ada 4, 12 ve 13 no’lu parsellerde yer alan Rir Ahmet Camiine iliskin yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
- Ibrahim Konyali Mahallesi Muhtari ve Mahalle Sakinleri Mahallenin bir kaç adasinda imar izninin 3 kat diger adalarinda 2 kat oldugundan bahsederek kat yüksekliklerinin arttirilmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe Kirisçi Mahallesi 2923 ada 10 no’lu parsel için 2009 yilinda alinan ima durumu ve uygulama zaptina göre su anda ayni sekilde insaat yapilamayacagi, önceki uygulamaya göre parselin tamami kullanilacakken Revizyon ve Ilave Imar Plani Notlarinin 2. Mad. 3. Bendi geregince komsu parselden 3 metre çekme mesafesi birakilmasi gerektiginden maddi kayip oldugu ve bu durumun giderilmesi için söz konusu maddenin kaldirilarak eski uygulamanin geri verilmesi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Cumhuriyet Mahallesi, 4621 ada 1 ve 3 no’lu parseller ile 4626 ada 29 ve 30 no’lu parsellerin tarimsal amaçla kullanilmadigi için imara açilmasi talebi konusu.
- Seyh Edebali Mahallesi Muhtari, Seyh Edebali Mahallesinde semt spor sahasina ihtiyaç oldugunu ve söz konusu bölgeye futbol sahasi yapilmasi talebi konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hisar Mahallesi, 847 ada 94 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T3 Lejantli Ticaret Alani’ oldugu, Konya- Karaman güzergahi otogar alani karsisinda bulunan kavsak noktada yer aldigi, alanin bulundugu bölgede 18. Madde uygulamasinin devam etmekte oldugu, ada bütününden DSI kanali geçtigi ve kanal için imar planinda genis bir alan birakildigindan bahsederek Kamulastirma islemleri için kanalin geçtigi alanin daraltilmasi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati konusu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçe, Alacasuluk Mahallesi, 4511 ada 1 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda bir kisminin ‘Akaryakit Alani’ bir kisminin ‘ T3 Lejantli Ticaret Alani’ olarak görüldügü ve aralarinda 10 metrelik tasit yolunun geçtigi, mevcut 10 metrelik olan bu yolun planlama açisindan çok anlamli olmadigi, T3 Ticari Alanlarda suyulandirma olustugu, ayrica yapilacak uygulamaya göre DOP’tan dolayi kayiplari oldugu gerekçesi ile 10 metrelik yolun eski haline getirilmesi, diger alanin ise Akaryakit ve T3 Alani olarak ifraz hatti ile bölünecek duruma getirilmesi seklinde yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konu.
- Karaman Ili, Merkez Ilçede gelisimin hizlanmasi amaciyla bir takim eksikliklerin giderilmesi ile Gida Vadisi, Serbest Bölge vb. alanlarin olusturulmasina yönelik uygun alanlarda harita sinir tespiti yapilmasi konusu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284