Belediye Meclisi Karar verdi: Levhalar Türkçe Olacak!

Karaman Belediye Meclisi daha önce aldigi “Türkçe Levha” kararini yürürlüge koyuyor.

Belediye Meclisi Karar verdi: Levhalar Türkçe Olacak!
Belediye Meclisinin 2012 bütçesini görüstügü Kasim ayi toplantisinda önemli bir karar daha alindi. Daha önce alinan levhalarin Türkçelestirilmesi kararini tavizsiz uygulamak için Belediye Meclisi üyeleri oybirligiyle Belediye Baskanina yetki verdi.
Bütçe müzakereleri esnasinda, levha vergileri konusundaki “Türkçe olmayan levhalardan % 50 daha fazla vergi alinmasi” maddesini degistiren meclis üyeleri, % 50 degil % 100 daha fazla vergi tahakkuk ettirilmesi konusunda tam bir kanaat birligine vardilar ve maddeyi bu sekilde uygulamasi için Belediye Baskanina yetki verdiler.
Konu ile ilgili açiklamada bulunan Belediye Baskani Kâmil Ugurlu: “Meclisimizin aldigi bu karar, Karaman’da tarihi bir süreci baslatmistir. Muhalefeti temsil eden meclis üyelerimizin de bu konuda hassasiyet göstermeleri ve bütçeyi hazirlayanlara tesekkür etmeleri, her türlü övgünün üstündedir. Belediye Baskanligi olarak bütün meclis üyelerimize tesekkür ve takdirlerimizi sunariz” dedi.
“Liberal ekonomide kisilerin kurumlarina istedikleri isimleri koymasinda yasal bir sakinca yoktur. Fakat levha vergilerini tespit etmekte yetkili olan Belediye, ‘Yabanci Kelimelerden Olusan Levhalara’ taktir yetkisini kullanarak bu uygulamayi yapabilmektedir” diyen Kâmil Ugurlu, konuyu titizlikle uygulayacaklarini ve esnafimizdan bu konuda anlayis beklediklerini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284