Belediye Meclisi Subat Ayinin Ilk Toplantisini Yapti

Belediye Meclisi Subat ayinin ilk toplantisini Meclis Baskan Vekili Nadir Nas baskanliginda yapti.

Belediye Meclisi Subat Ayinin Ilk Toplantisini Yapti
Toplantinin gündemine geçilmeden önce MHP Belediye Meclis üyesi Gökhan Sanci gündemdeki bazi konularla ilgili söz aldi. Sanci, içinde bulundugumuz kis kosullari ve bu hafta içerisinde yagan yogun kar yagisi sonrasinda Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldigini belirterek, “Sehrin ara sokaklari hala buz içerisindedir. Ana yollar sadece karin üstü alinarak hizli bir sekilde temizlenmeye çalisildigi için yollarda buzlanma hala vardir. Kaldirimlar temizlenmemistir” dedi.
Sanci, Otogar’da yapilan tadilat sonrasinda yenilenen zeminle ilgili olarak da, “Otogar’in yer dösemelerinde kullanilan mermer, kis aylarinda insanlarin ayaklari kayip düsüp yaralanmalarina sebep olmaktadir. Karaman gibi sert kis iklimi yasayan bir yerde bu sekilde mermer dösenmesi Karaman’i yöneten kisilerce bir eksikliktir diye düsünüyorum. Bu düsmelerin engellenmesi için de kirmizi halilar serilmis insanlarin ayaginin altina. Bu güzel olmus ama düsmeleri engellenememistir. Bu yerin zemininin yeniden düzenlenmesi gerekmektedir” diye konustu.
Sanci, su faturalarina yansiyan kati atik bedeli konusunda görüs bildirerek, “Karaman kamuoyunda belediye denildigi zaman son bir ay içerisinde su faturalarina gelen yeni vergiler gündemdedir. Burada kati atik bedeli olarak abone basina 15 lira ücret alinmaktadir. Biz 2012 bütçesi görüsülürken MHP grubu olarak huzurunuzda dedik ki bu su paralari halkin canini yakacak. 15 lira ekstra bir para geliyor. Gelin su parasini biraz düsürelim ki insanimiza bu su bedeli fazla yansimasin dedigimiz halde AK parti grup üyeleri tarafindan desteklenen bu karar geçti ve suanda her fatura basina ekstra 15 lira fazla para ödüyor vatandasimiz. Bu adilde degil. Zira her ne kadar kanundan kaynaklansa da kanunu açip inceledigimiz zaman bunun bu sekilde olmadigi uygulamanin çok daha farkli oldugu, yapilan yatirimlarin yansitilmasi gerektigi, ayni zamanda her tüketici ile sözlesme yapilmasi gerektigi de kanunun adil hükmü iken belediye bu konulari atlamistir. Bunlarin biran önce giderilmesini düsünmekteyiz. Bir her ne kadar bütçede aleyhe düzeltmenin mümkün olmadigi yönündeki kanun maddesinin ben inaniyorum ki eger önümüze gelirse biz yasaya aykiri olmasini da göz önüne alarak su parasi fiyatinin geri çekilmesi yönünde olumlu bir katki vermeye haziriz. Ayrica o yönetmelikteki 0.30 alinmasi gereken su bedeli de yüzde 50 gibi 0.50 olarak uygulaniyor. O da yüksektir. Gelin bunlari vatandasimiza daha cazip bir fiyatla verelim” dedi.
Toplanti geçtigimiz gün yapilan Kent Konseyi toplantisinda alinan karar tutanaginin okunmasi ve meclise havale konularin görüsülmesiyle sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284