Belediye Meclisinde Isten Çikarilan 31 Personelin Durumu Soruldu

Ilimiz Belediye Meclisi’nin Ekim dönemi toplantilarinin ilki Belediye Baskani Kamil Ugurlu’nun baskanliginda yapildi.

Belediye Meclisinde Isten Çikarilan 31 Personelin Durumu Soruldu
Toplantinin gündeminin görüsülmesine geçilmeden önce CHP’li meclis üyesi Celil Evcen, Belediye’de ihtiyaç fazlasi olmalari nedeniyle isten çikarilan personelin durumunu sordu.
Bu konuyla ilgili olarak bilgi veren Belediye Baskan Yardimcisi Haci Osman Ünüvar, norm kadro geregince 166 isçi olmasi gerekirken yaklasik 300 civarinda isçi bulundugunu belirterek, “Norm kadro ve ihtiyaç fazlasi olarak isçi sayimiz normalin kat kat üstünde olan bir rakamdi. Böyle bir imkân dogmusken, bu listeyi olustururken baskan yardimcilari ve Personel Müdürlügümüzden olusan ve daha ileri süreçte de birim müdürlerimizden ihtiyaç fazlasi verim alinmayan ve vasfi olmayan, yani Belediyenin verim alamadigi isçiler listesinin bildirilmesini istedik. Bu çalismalardan sonra süreç uzadi. Haziran, Temmuz, Agustos derken Eylül’e gelindi. Belirlemis oldugumuz isçileri belirlerken üç kriter söz konusuydu. Birisi hiçbir sekilde verim alinamayan sorunlu olan arkadaslar, ikincisi emekliligi gelmis, emekliligi geldiginden dolayi hiçbir sekilde elinde onu koz olarak kullanan ve çalismaya yanasmayan arkadaslar ile vasfi olmayan arkadaslardi. 31 isçimizi göndermek zorunda kaldik. Sayiyi oldukça az tuttuk. Hiç kimseye karsi bir art niyet söz konusu olmamistir. Belirlenen kriterler dogrultusunda bu kisileri göndermis olduk” dedi.
Evcen’de verim alinamayan isçilerin söylendigi gibi ihtiyaç fazlasi olduklari için degilde siyasi görüsleri nedeniyle gönderildigini düsündügünü belirterek bunun altinda bir art niyet ve cezalandirma mantigi bulundugunu ifade etti.
Belediye Baskani Kamil Ugurlu’da gönderilen isçilerin siyasi görüsleriyle ilgili herhangi bir art niyetlerin olmadigini çalisan hiç kimsenin ekmegiyle oynanmasinin söz konusu bile olamayacagini belirtti.
MHP’li Meclis üyesi Kerim Gökhan Sanci, AKP’li Meclis üyesi Ali Osman Cevher’in uzun zamandir toplantilara katilmamasi nedeniyle üyeliginin düsmesi gerektigini hatirlatarak bu konuda ne gibi bir çalisma yapilacagini sormasi üzerine Belediye Baskani Kamil Ugurlu, yasalarin geregi neyse onun yapilacagini ifade etti.
Daha sonra toplantinin gündeminin birinci maddesi olan 28 Eylül 2011’de yapilan Kent Konseyi toplantisinda alinan kararlar okundu. Baskan Ugurlu, bu kararlarin uygulanmasi gereken kararlar oldugunu belirterek gerekli çalismalarin yapilacagini söyledi.
Toplantida ayrica Belediye Baskanligi Performans Raporu’nun incelenmek üzere Idari Isler Komisyonuna havalesi yapilarak 10 Ekim Pazartesi günü yapilacak ikinci oturumda görüsülmesine karar verildi.
Toplanti Meclise havale konularin görüsülmesiyle sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284