Belediye Meclisi’nin Agustos Ayi Toplantilarinin Gündemi Yogun

Ilimiz Belediye Meclisi’nin Agustos dönemi toplantilari 3 Agustos Pazartesi günü basliyor. Saat 15.00’de Belediye Sarayi Meclis Salonunda Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in baskanliginda toplanacak olan meclisin gündemini ise oldukça yogun maddeler olusturuyor.

Belediye Meclisi’nin Agustos Ayi Toplantilarinin Gündemi Yogun

33 gündem maddesinin görüsülecegi toplantida ilk olarak 19 Haziran 2015 tarihinde Mehmet Bahar’in Park ve Bahçeler Müdürlügü’ne vekaleten atanmasi konusu meclisin bilgisine sunulacak.
Daha sonra sirasiyla görüsülecek diger maddeler söyle;
22 Subat 2007 gün ve 26442 sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelik ve 10 Nisan 2014 gün ve 28968 Sayili Resmi Gazetede yayinlanan Belediye ve Bagli Kuruluslari ile Mahalli Idare Birlikleri Norm Kadro Ilke ve Standartlarina Dair Yönetmelikte Degisiklik Yapilmasina Iliskin yönetmelik geregince hazirlanan norm kadromuzda; Egitmen kadrosuna ihtiyaç oldugundan Belediye Meclisinin 13.03.2007 tarih ve 2/36 sayili karar ile ihdas edilen; Y.H. Sinifindan 11. Derecedeki Bekçi kadrosunun, G.I. H. Sinifindan 8. derece Egitmen kadrosuna degistirilmesi konusu.
Fen Isleri Müdürlügü’nde eski yollarimizda asfaltlama çalismasi yapilacak yerlerde kotlarin yükselmemesi için asfaltlarin kazilarak yenilenmesi gerektiginden 1 Adet Asfalt Kaziyici, malzeme nakillerinde kullanmak üzere 1 Adet Açik Kasa Kamyonete ihtiyaç oldugundan yaklasik maliyeti 1.000.000 TL olan 1 Adet Asfalt Kaziyici ve 1 Adet Açik Kasa Kamyonetin alinmasi konusu.
S.S. Yeni Bugday Pazari Toplu Isyeri Yapi Kooperatifi Imar Planinda Sebze Hali ve Bugday Pazari olarak gözüken Piri reis Mahallesi 4416 ada 1 parsel, 4417 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6 parseller, 4418 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 parselleri cüzi fiyatta Kooperatiflerine tahsis edilmesi konusu.
Çevre ve Sehircilik Bakanliginca Devlet Malzeme Ofisi araciligiyla hibe edilen 70 DU 279 plakali vidanjör ( 13.000 Lt ) aracin kamu hizmetine tahsisi söz konusu aracin haczedilememesi için Meclis karari alinmasi konusu.
Ramazan Bayrakçi, Yunuskent Mahallesindeki isimsiz olan parklardan birine Sehit J.Kd.Bçvs. Dogan KIZIL isminin verilmesi talebi konusu.
Belediyemiz Içme Suyu Kesin Projesi isinde kullanilmak ve maliyetin %50’lik kismi “Iller Bankasi A.S. yillik kardan ayrilan ödenegin kullandirilmasina iliskin Yönetmelik” çerçevesinde aktarilacak ödenekten karsilanmak üzere Iller Bankasi A.S.’den 500.000,00 TL (Besyüzbin) kredi kullanilmasi konusu.
Fen Isleri Müdürlügünce asfaltlama çalismalarinda en önemli girdi kalemlerinden olan agrega ve micir üretilmesi isi Belediyeye ait tas ocagindan yaptirilmaktadir. Ihale yoluyla gördürülen hizmet için kirma eleme tesisinin kurulmasi ve is bitiminde sökülmesi ile gerekli kanuni izinlerin her seferinde yeniden alinmasi zaman kaybi ve maliyet artisina sebep olmaktadir. Süreklilik arz eden bu is için Belediye Kanunu’nun 67. Maddesine göre gelecek yillara yaygin hizmet yüklenmesi yapilabilmesi konusu.
Hal Müdürlügüne agirlik kontrol ünitesi yapildigindan tartim ücretlerinin belirlenmesi konusu.
Su ve kanalizasyon Müdürlügü’nün 2014- 2019 Stratejik Planda belirtilen amaçlar dogrultusunda kullanmak, ayni zamanda ekonomik ömrünü tamamlamis makine ve araç parkini yenilemek amaciyla tahmini bedeli 1.000.000.00TL olan araçlarin Belediyemiz kendi öz kaynaklari ile alinmasi konusu.
Fen Isleri Müdürlügü’nün ihale ederek yaptirmakta oldugu muhtarlik evlerinden 1 tanesinin Boyalitepe Köyü Muhtarliginca talebi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kirbagi Mahallesi, 2227 ada 3 no’lu parselin mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan 6800/364847 oranindaki hissesinin Il Özel Idaresi adina bedelsiz devrinin yapilmasi konusu.
Mülkiyeti Karaman Belediyesine ait olan Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kirbagi Mahallesi, 4937 ada 1 no’lu parselin Üniversite ve hastaneye yakin olmasi sebebiyle “Polis Merkezi Hizmet Binasi” yapilmak üzere Il Emniyet Müdürlügü adina tahsis edilmesi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kâzimkarabekir Pasa Mahallesi, 4230 Ada, 1 No’lu parseldeki Trafo Alani’nin etrafi atil ve kötü vaziyette bulunmasindan dolayi gerekli çevre düzenlemesinin yapilabilmesi için park alani olarak imar plan tadilati yapilmasi konusu.
Karaman Ili, merkez ilçe, Kirbagi Mahallesi 4936 ada, 1 no’lu parselin 03.06.2014 tarih ve 221 sayili karari ile Kizilay’in satin alindigi, Tapu kütügünde bulunan serhin kaldirilip kaldirilamayacagi veya sadece satis sartlarini belirten serhlerin içerisinde Kan Bagis Merkezi, Ögrenci Evi ve Sube Hizmet Birimi ibarelerinin eklenip eklenmeyecegi konusu.
Karaman Merkez Kentsel Dönüsüm ve Kentsel Yenileme Alanlarina yönelik hazirlanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekteki imar plan degisikliklerinin 3194 sayili imar kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Kirbagi Mahallesi 3245 ada 1, 2, 3, 4, 5 ve 6 no’lu parsellerin Revizyon ve Ilave Imar Planinda “Konut Alani” oldugu söz konusu adada 22 yil önce yapilan düzenlemeye ek olarak 1 nolu parselden 176m2 , 2 nolu parselden 26 m2 yola terk olarak yeni bir düzenleme yapildigi bu düzenlemenin hem magduriyeti olusturdugu hem de Belediyeyi büyük bir külfete sokacagindan bahsederek talep edilen söz konusu alanin”Konut Alani”ndan ‘T1 Lejantli Ticaret Alani’ na geçmesi halinde bu alanlarin Belediyeye bedelsiz terk edilecegini taahhüt ederek yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe Kirbagi Mahallesinde Yesilada, Zembilli Ali Efendi, Osmangazi, Kirbagi Yeni ve Urgan Mahallerinde hizmet veren 8 nolu ASM binasinin eski ve VSD ile müsterek kullanilmasi nedeniyle saglik hizmetlerinde yetersiz kaldigi, Mülkiyeti Belediyemize ait olan Zembilli Ali Efendi Mahallesi 2996 ada 1 nolu parsel üzerine 3-4 hekimlik ASM Binasi yapilmasi düsünüldügünden bahsederek imar planinda “Park Alani” olan söz konusu tasinmazin ‘Saglik Tesis Alani’na çevrilerek yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Hamidiye Mahallesi, 927 ada 1 no’lu parselde hizmet veren 1 Nolu ASM + 112 ASHI Komuta merkezinin bulundugu arsada eski bina yikilarak yerine 6 hekimlik ASM Binasi yapilmasinin 2015 yili yatirim programina alindigi fakat Bakanlik tarafindan gönderilen tip projenin mevcut arsa üzerine sigmadigi belirtilerek tip projenin arsaya sigmasi için 10 metre olan çekme mesafelerinin 5 metreye, 5 metre olan çekme mesafelerinin 2 metreye düsülerek yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylamasi konusu.
Karaman Ili, merkez Ilçe, Hisar Mahallesi, 847 ada 94 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘T3 Lejantli Ticaret Alani’ Oldugu Konya-Karaman güzergahi otogar alani karsisinda bulunan kavsak noktada yer aldigi, alanin bulundugu bölgede 18. Madde uygulamasinin devam etmekte oldugundan ‘T3 Lejantli Ticaret Alani’ olan parseli ayiran tali yolu kaldirip kavsaga çok yakin bir noktadan çevre yoluna ve alt geçit noktasina 10.00 metrelik bir tasit yolu baglantisi olusturularak parselin içinde bulundugu adanin park alani ile ayrilmasi ve yol devamliliginin saglanmasi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, merkez Ilçe, Kirisçi Mahallesi 3155 ada 6 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda “T1 Lejantli Ticaret Alani” nda oldugu, söz konusu bölgede yeterli miktarda ticaret alani bulundugu, anayola bakan kisimlarda zeminde ticari dükkana ihtiyaç olmayacagindan 3155 ada ifraz hatti ile ayrilarak ön cephesinin yine ayni sekilde kalmasi, 3156 adaya bakan kisimlarinin da ‘ T4 Lejantli Ticaret Alani’ na çevrilmesi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Urgan Mahallesi sinirlarinda bulunan 397 ada 22 ve 65 no’lu parsellerde (GES) Lisanssiz Günes Enerji Üretimine yönelik ‘ Enerji Üretim ve Iletim Tesisleri Alani’ olmasi amaciyla yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Pirireis Mahallesi 284 ada 29 no’lu parselde (GES) Lisansiz Günes Enerjisi Üretimine yönelik ‘ Enerji Üretim ve Iletim Tesisleri Alani’ olmasi amaciyla yaptirilan imar plan tadailati talebinin onaylanmasi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Alacasuluk Mahallesi, 4481 ada 3 ve 4 no’lu parsellerin bulundugu alanda 1/1000 uygulama imar planinda yapilan degisikligin incelenerek mevzuat hükümlerine aykiri oldugu tespit edildiginden bahsederek gerekli düzenlemelerin yapilmasi ve mevzuata aykiriligin giderilmesi konusu.
Karaman Ili, merkez Ilçe, Hacicelal Mahallesi, 1095 ada 180 no’lu parselin bulundugu alanda 1/1000 uygulama imar planinda yapilan degisikligin incelenerek mevzuat hükümlerine aykiri oldugu tespit edildiginden bahsederek gerekli düzenlemelerin yapilmasi ve mevzuata aykiriligin giderilmesi konusu.
Karaman –Mut 5. Bölge Hudut Devlet Yolu Vilayet önü köprülü kavsagi güzergâhi arasinda Siyaser Mahallesi 1003 ada 1 ve 2 nolu parseller, 1759 ada 129 nolu parsellerin bulundugu kesimde imar siniri ile kamulastirma siniri arasinda uyumsuzluk oldugundan gönderilen kamulastirma sinirina göre imar plan tadilati yapilmasi talebi ve gerekli görülen alanlarda 1/5000 ölçekli Nazim ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatina ön izin verilmesi konusu.
Karaman –Mut Devlet Yolu çeltek Mahallesinde yapilacak uygulamada kamulastirma sinirlari gönderilecek söz konusu sinirlarin imar planina islenmesi ile gerekli görülen alanlarda imar plan tadilati yapilmasi talebi ve gerekli görülen alanlarda 1/5000 ölçekli Nazim ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatina ön izin verilmesi konusu.
Karaman Gar sahasi ve her iki yaninda bulunan cari demiryolu güzergahina iliskin mahkeme karari ile belirli kisimlarda bir takim imar plan tadilatlari ve Karaman Il sinirlari içinde bazi parsellerde ‘ Trafo Alanlari’nin ayrilmasi için 1/5000 ölçekli Nazim ve 1/1000 ölçekli uygulama imar plan tadilatina ön izin verilmesi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Urgan Mahallesi, 4614 Ada 64 ve 65 nolu parsellerin Revizyon ve Ilave Imar Planinda Ambalaj ve Ambalaj Atiklarini Toplama ve Geri Dönüsüm Alani olarak planlanmistir. 4614 Ada 64 nolu parsel Belediye Imar Plani sahasi içerisinde yer almakta iken 65 nolu parsel OSB yer seçim siniri içerisinde kaldigindan plan disi kaldigindan 64 ve 65 nolu parsellerin tamaminin Imar Plani içerisine alinarak Ambalaj ve Ambalaj Atiklarini Toplama ve Geri Dönüsüm Alani olarak düzenlenmesi talebi konusu.
Karaman Belediye Meclisi’nin 02/06/2015 tarih ve 285 ve 286 Sayili Kararlari ile hazirlanarak onaylanan imar plan tadilatina aski süresi içinde 4478 ada, 11 No’lu parselde plan tadilati ile eski imar durumuna göre hak kaybi yasanacagi gerekçesiyle itiraz edildiginden plan tadilatini iptal edilerek eski imar durumuna dönmesi yada % 40 yapilasma kosullarinda T1 Lejandli Ticaret Alani olarak gösterilmesi talebi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Yenisehir Mahallesi, 925 ada 234 no’lu parselin Revizyon ve Ilave Imar Planinda ‘ Akaryakit Alani’ oldugu, söz konusu petrol yerinin 925 ada 33 nolu parsel üzerinde 2683 m2 iken. 2006 yilinda ayni ada 63 nolu parsel ile tevhid yapilarak 5366 m2 ye büyütüldügü, bu tevhid esnasinda Karaman Belediyesine 1701 m2lik kismin park olarak terk edildigi ile petrol alninda herhangi bir genisleme düsünülmediginden kullanim alani ayni kalarak tevhid edilen alanin tekrar eski haline dönüstürülüp, petrolden ayrilan diger kismin ise’T4 Lejantli Ticari Alan’a dönüstürüldügü ile ayrica, bu bölge incelendiginde petrol istasyonunun dogusunda bulunan 10 metrelik tasit yolunun bir çok parseli kullanilamaz hale getirdigi, eski planda park olarak ayrilan bu alanin bir kismi yolda kalmis diger kisimlari parsele dönüstügü görüldügünden parselin dogu cephesinde bulunan 10 metrelik yolun eski kullanim yerine kaydirilarak bu yolun geçtigi güzergahta bulunan adalar yeniden düzenlenmesi için yaptirilan imar plan tadilati teklifinin onaylanmasi talebi konusu.
Karaman Ili, Merkez Hacicelal Mahallesi 3196 ada 3 no’lu parsel sayili tasinmaz ile ilgili mahkeme karari dogrultusunda islem yapilmasi amaciyla 3194 sayili imar kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde incelenmesi konusu.
Karaman Ili, Merkez Ilçe, Koçakdede Mahallesi, 4375 ve 2913 adalarin arasindan Revizyon ve Ilave Imar Planinda 10 metrelik tasit yolu geçtigi ve 4375 ada 6, 7, 8 ve 9 no’lu parseller ile 2913 ada 9, 12, 13 no’lu parsellerin yolda kaldigindan bahsederek parsellerde herhangibi islem yapilamadigi ile parsellerin üzerinde yapilarin bulunmasi sebebiyle kamulastirma sirasinda Belediyeyi büyük bir külfete sokacagindan bahsederek talep edilen söz konusu alanda 4375 ve 2913 adalarin eski kullanimina dönüstürülmesi için yaptirilan imar plan tadilati talebinin onaylanmasi konusu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284