Belediye Mezbahanesi’nin Kapatilmasi Kasaplari Magdur Etti

Urgan Bogazinda bulunan Belediye’ye ait mezbahanenin kapatilmasi ilimizde bulunan kasaplari ve hayvan üreticilerini magdur etti.

Belediye Mezbahanesi’nin Kapatilmasi Kasaplari Magdur Etti

Kasaplar Dernegi Baskani Ahmet Karasipahi, “Karaman’da 34 yildir kasaplik yapiyorum. Iki mezbahaneden biri kapatilinca tüm kasaplar magdur oldu. Magdurlugumuzda su sekilde. Iki mezbahaneden biri gidince tek mezbahaneye inince adamin kapasitesi yeterli olmayinca magduruz. Bunun yaninda tüketicide magdur. Urgan’daki hayvan üreticisi de magdur. Hayvani Konya yoluna götürmeye 100 lira istiyorlar. Hâlbuki kapatilan mezbaha Urgan bogazina yakin olunca adam her isini burada görüyordu. Biz buranin biran önce tekrar açilmasini istiyoruz. Ama Belediye kendisi isletir, ama kiraya verir ama bir sekilde burasinin açilmasi gerekiyor. Ileride diger mezbahanede kapanirsa çok büyük sikinti çekecegiz. Bize denilene göre diger illerde kestirsinler oldu. O zaman ne olacak merdiven alti kesimler olacak. Vatandas nereyi bulduysa orada kesim yapacak. Bu Karaman iyi bir sey degil. Saglikli, sihhatli kesim de olmaz. Düzgünde et yenmez” dedi.
Sevgi Kasabi sahibi Hasan Yetis’de, “Mezbahanenin teke düsmesi nedeniyle isleri yetistiremiyorlar bu nedenle etlerimiz geç geliyor. Yer uzak oldugu içinde çogu kisi götürmek istiyor malini. Burasi yakinda o sekilde yapiyorlar ve yardimci oluyorlardi. Sirketlerin kesimi basladi. Normal kasaplarin kesimi basladi. Yakin zamanda sezon açiliyor. Böylece talepte çogalacak. Daha çok sikinti yasayacagiz. Biran önce buradaki mezbahane açilirsa hem bizim için hemde müsterilerimiz için iyi olur” diye konustu.
Yesilada Kasabi Adem Göçer’de, “Biz kasaplar olarak mezbahanenin kapatilmasindan sikayetçiyiz. Malimizi gönderiyoruz. Aksam 6-7’de anca geliyor. Biz burada magdur oluyoruz. Belediye Mezbahanesinin biran önce açilmasini istiyoruz. Kim isletirse isletsin tek ki çalisir hale getirilsin” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284