Belediye Sürüncemeye Birakinca, Tarihi Ev Kar’a Teslim Oldu

Eski Karaman mimarisi ile yapilmis ve yikilmaya yüz tutan Sekiçesme mahallesi eski Günes Ilkokulu karsisi tarihi Hürrem Dayi evine gelmeden sol kolda bulunan ve yillar içerisinde kullanilmayarak yikik dökük bir hal alan tarihi evi restore etmek için devralan Belediye, kis öncesinde restorasyon çalismalarina baslamis ve evin iskeletini çikarip etrafini koruma altina almisti.

 Belediye Sürüncemeye Birakinca, Tarihi Ev Kar’a Teslim Oldu

Sari Ibrahim’e ait olan ve 1800’lü yillarda insa edilen tarihi ev, geçtigimiz Kasim ayi içerisinde yagan yogun kar yagisina dayanamayarak yikilmisti. Yikilan evle ilgili Belediye herhangi bir çalisma baslatmazken, restorasyon çalismalarinin ne zaman baslayacagi ise muamma oldu.

Konuyla ilgili olarak gazetemize gelip Belediye’nin vurdum duymaz tavrini elestiren vatandaslar, “Bu tarihi evi restore etmek için harekete geçildigi zaman inanin çok sevinmistik. Ama gel görki onarima geçilme zamani dogru seçilmedigi için yagan kara teslim oldu. Sanki sanirsiniz savas alanindan çikma bir ev durumuna geldi. Her tarafi göçtü. Bu is eski haline nasil getirilecek bir türlü çözemedik. Simdilerde de hiçbir hareket yok. Yagmura, kara teslim olmus durumda. Korkariz yaza kadar tarihi evden eser kalmayacak” dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284