Belediye Uyardi “ Kuraklik Ciddi Boyutlara Ulasti, Suyu Tasarruflu Kullanin”

Karaman Belediyesi, vatandaslari, su kullanimlari konusunda uyardi. Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, konu ile ilgili yaptigi açiklamada Karaman’da kurakligin ciddi boyutlara ulastigina dikkat çekti.

 Belediye Uyardi “ Kuraklik Ciddi Boyutlara Ulasti, Suyu Tasarruflu Kullanin”

Baskan Çaliskan sunlari kaydetti. “Özellikle son 1 yil içerisinde Karaman’da yagislar mevsim normallerinin çok altinda seyretti. Sehrin içme suyu ihtiyacini, kuyulardan temin ediyoruz. Yagislarin az olmasi nedeni ile yer alti sularinda önemli ölçüde düsüs var. Bu nedenle, içme suyunu temin ettigimiz kuyular zaman zaman yetersiz kaliyor. Su anda su basincinin düsmesi nedeni ile bazi yüksek katli binalarin üst katlarina su zor çikiyor.

“Su Kesintileri Yapabiliriz”
Önümüzdeki günlerde belli bir program dâhilinde su kesintilerine gitmek zorunda kalabilirizdiyen Baskan Çaliskan; “ Vatandaslarimizin yasadigimiz su sikintisinin daha da büyümemesi için hassas davranmalarini, evlerinde, isyerlerinde, bahçelerinde ve su kullandiklari bütün yasam alanlarinda gereksiz su kullanimlarindan kaçinmalarini istiyorum.” dedi
“Hali ve Araçlarinizi Evlerinizde Yikamayin”
Baskan Çaliskan; “Bazi vatandaslarimizin evlerde ve isyerlerin suyu kontrolsüz kullandiklarini görüyoruz. Hali ve araçlarin evlerde yikanmasi sikça rastladigimiz yanlislardan birisi. Isyerlerinin önünün esnaflarimiz tarafindan uzun süre su akitilarak yikanmasi da ayri bir yanlis. Belediye olarak bu sekilde su kullanimini engellemek amaciyla bir takim cezai yaptirimlarda bulunmak zorunda kalabiliriz. Bu sehir hepimizin. Yasayan bütün canlilara hayat veren suyu hepimiz tasarruflu kullanmak zorundayiz. Bir kez daha vatandaslarimizdan rica ediyorum, Lütfen suyu tasarruflu kullanin” dedi.
BASKAN ÇALISKAN, ISTANBUL’DA YERINE GÖKTAS VEKALET EDIYOR
Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan bazi ziyaretlerde bulunmak amaciyla iki günlügüne sehir disina çikti.
Çaliskan’in, Istanbul ve Ankara’da ilimizle ilgili bazi temaslarda bulunacagi ve hafta sonu ilimizde olacagi ögrenilirken, yerine Belediye Meclis üyesi Hüseyin Göktas’in vekalet edecegi bilgi edinildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284