Belediye’den 2015 Yilinda Alt Yapida Rekor Çalisma

Karaman Belediyesi, 2015 yili içerisinde alt yapi hizmetlerinde rekor bir çalisma sergiledi. Belediye sadece bir yilda yaklasik 30 bin metre alt yapi çalismasi gerçeklestirdi.

Belediye’den 2015 Yilinda Alt Yapida Rekor Çalisma

Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlügü ekipleri, yeni yerlesim alanlari basta olmak üzere yol yapim çalismalari yapilan bütün cadde ve sokaklarda; içme suyu sebeke hatti için 13 bin 430 metre boru döserken, 10 bin 312 metre yagmur suyu, 5 bin 870 metre uzunlugunda da yeni kanalizasyon hatti dösedi. Bu çalismalarla Karaman Belediyesi sadece 2015 yilinda alt yapiya yaklasik 10 Milyon TL harcadi.
Daha Saglikli ve Uzun Ömürlü Içme Suyu Hatlari Dösendi
Bu çalismalarda özellikle yeni cadde düzenlemeleri yapilan mahallelerin altyapisini tamamen degistiren ekipler; çürümüs, özelligini kaybetmis ve su kayiplarina neden olan 50 yillik içme suyu hatlarinin tamamini yeni borularla degistirdi. Bu çalismalar çerçevesinde; Eregli yolunda yeni kurulan galericiler sitesine 500 metre içme suyu hatti, Molla Fenari Caddesi, Imaret Caddesi ve 2. Istasyon Caddelerine yol düzenlemeleri öncesinde toplam 930 metre içmesuyu hatti ve ihtiyaç duyan birçok mahallenin de degisik çaplarda 8000 metre içme suyu hatti yenilendi. Yaz aylarinda yeralti sularinin çekilmesi ile olusan su problemine karsi sondaj çalismasi yapilarak 2 adet yeni kuyudan sebekeye içme suyu verildi. Bu arada Devlet Su Isleri kontrollügünde yapilan Ibrala Baraji aritma suyu temini çalismalari da hizli bir sekilde devam ediyor.
Su Baskinlari Sorunu Yasanmayacak
Sehrimizde zaman zaman olusan saganak yagmurlardan dolayi, su baskinlarina çözüm amaciyla; Kilbasan yolu Belediye Fidanligindan baslayip Bugday Pazarina kadar uzanan 4000 metre uzunlugunda kolektör hattin %75’lik kismi tamamlandi. Bu hat Larende, Sümer ve Yenisehir mahallelerinin yagmur suyu problemine çözüm getirecek. Kizik köyü yolundan baslayip Eregli yolu Bifa kavsagina kadar uzanan bölgede dösenen 2000 metre uzunlugunda ki kolektör hat, mahalle aralarindan toplanacak yagmur sularini kapali sistem ile sehir disina desarjini saglayacak. Ana kolektörlerin bitmesi ile yagislarin yogun oldugu mevsimlerde su baskinlari sorunu yasanmayacak. Ahmet Yesevi, 2. Istasyon, Imaret ve Molla Fenari Caddesi’ndeki yol düzenlemelerinden önce degisik çaplarda 970 metre, Piri Reis Mahallesi’nde de 1342 metre yagmur suyu hatti ve izgaralari yapildi.
5 Bin 870 Metre Kanalizasyon Hatti Dösendi
Kanalizasyon hatti bulunmayip yeni imara açilan bölgelerde altyapi çalismalari önem sirasina göre devam ediyor. Yeni Galericiler Sitesi, Elmasehir Mahallesi (Villa arsalari), Yenisehir Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Piri Reis Mahallelerinde 4040 metre, diger bölgelerde de 1830 metre yeni kanalizasyon hatti yapildi.
Diger yandan belediye bünyesinde olusturulan atik su aritma tesisine uzaktan izleme ile kirlilik ölçüm sistemi kurulurken, su ariza hattina gelen 1200 adet ariza ihbari da çözüme kavusturuldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284