`Benim Amcam Bir Kahramandir`

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesindeki madende mahsur kalan isçilerden Recep Çiloglu`nun Zonguldak`tan gelen yegeni Savas Çilogolu, amcasinin çok tecrübeli oldugunu belirterek, `Amcam daha önce birkaç kez göçükte kaldi. Kendisiyle birlikte yaninda çalisan isçileri de kurtardi. Benim amcan bir kahramandir` dedi.

`Benim Amcam Bir Kahramandir`

Ermenek ilçesine bagli Günüyyurt beldesindeki madende yasanan su baskininda mahsur kalan isçileri kurtarma çalismalari devam ediyor. Madende mahsur kalan isçilerin yakinlari umutla gelecek güzel bir haber bekliyor. Maden ocaginda amcasi Recep Çiloglu’nun (57) mahsur kaldigini belirten Savas Çiloglu, “Amcam Zonguldakli. Zonguldak Türkiye Tas Kömürleri Kurumu’nda çalisiyordu. 41 yillik madenci zaten kendisi. 1994 yilinda Türkiye Tas Kömürleri Kurumu’ndan emekli oldu. 94 yilindan bu yana da Türkiye’nin çesitli yerlerinde ocak sefi olarak görev yapiyor. Yani 41 yillik bir madencilik tecrübesi var. Ben amcamin madenciligini çok iyi biliyorum. Çok tecrübelidir. Daha önce birkaç sefer göçükte kaldi. Hatta kendisini kurtardigi gibi göçüklerde yaninda çalisan isçileri de kurtardi. Yani benim amcam bir kahramandir. Buradan da Allah izin verirse ayni sekilde kurtulmasini ümit ediyoruz. Bu göçükleri Türkiye Tas Kömürleri Kurumu’nda çalistigi siralarda yasamisti. Çok tecrübelidir, ayrica çok iyi bir egitim almistir. Biz umutla bekliyoruz. Zonguldak’tan amcamizi almaya geldik, insallah sag salim alir Zonguldak’a döneriz” dedi.
"ISÇILERI YEMEKTE ÖLÜME MAHKUM ETTILER"
Yegeni Ismail Gürses’in maden ocaginda mahsur kaldigini anlatan Ramazan Erdal ise, “Benim yegenim mahsur kaldi. Yegenim evli ve 3 yasinda oglu ve 2 aylik bir kizi var. Içeriden kurtulup kaçan çocukluk arkadasim olaylari anlatinca kesinlikle burada tek sorumlu isleyistir, tek sorumlu buranin isverenleridir. Içerideki isçileri yemek sirasinda oraya mahkum ederek oradaki insanlari ölümüne sebebiyet vermistir” diye konustu.
"ELEKTRIGI KESIK OCAGIN MÜHRÜNÜ BOZDULAR"
Damadi maden ocaginda mahsur kalan Aziz Varli da, "Benim 25 yasindaki damadim içeride kaldi. Evli ve 2 çocugu var. Bunlara kim firsat veriyor. Elektrigi kesilmis, elektrik parasini ödeyemeyen bir ocagin, isçinin birini çikarip diregin dibine durdurursa, elektrikçinin mührünü bozar, elektrigi ocaga verip isçiyi de ocaga sokarsa. Bu ocak 50 gündür çalismiyordu. 50 gün çalismayan bir ocaga önce mühendisi, çavusu iner ve bir arastirma yapar. Daha sonra bosluklardaki sulara bakar, bütün önlemini alir, isçiyi ondan sonra gönderir. Bunlar, bunlara bakmadan bizim çocuklarimizi içeri sokar, bizim çocuklarimizi yetim birakir. Gelsin bu ocagin sahiplerini kesecegim. Aynen onlari da yetim birakacagim” seklinde konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284