Bereket Ekspresi Karaman’dan Geçti

2005 yilinda ‘Kardeslik Sinir Tanimaz’ sloganiyla yola çikan Balkanlar’da 9 yildir, bu yil ise ilk kez Anadolu’da tren hattinin geçtigi 20 sehirde tren garlarinda iftar sofralari kuran Bayrampasa Belediyesinin Bereket Ekspresi ilimizdeydi.

Bereket Ekspresi Karaman’dan Geçti

13 Temmuz Pazar günü Bereket Ekspresinin Anadolu’daki 10’ uncu duragi olan Karaman’da Tren Garinda gerçeklestirilen iftar programina; Vali Murat Koca, esi hanimefendi Vildan Koca, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Ayranci Kaymakami Erkan Isa Erat, Bayrampasa Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Acar, daire müdürleri ve kalabalik bir vatandas toplulugu katildi.
Iftar programindan önce Bayrampasa Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Acar ve Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan’in yaptigi konusmanin ardindan Vali Murat Koca yaptigi konusmasinda; “Ramazan Ayi içerisinde güzel bir etkinlikle sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Bayrampasa Belediyesinin Bereket Ekspresi etkinligiyle birlik ve beraberlik içerisinde hep birlikte iftarimizi açacagiz. Ramazan ayi bir taraftan ibadet ayi, bir taraftan sevgi, hosgörü ve kardeslik ayidir. Insallah bizim su anki mutlu tablomuz dünyanin her yerindeki Müslümanlar için geçerli olsun istiyorum. Biz burada bu güzel ortamda iftarimizi yaparken dünyanin bazi bölgelerinde maalesef kanayan yaralar var, içimize acitan tablolar var. Bu üzücü olaylarin sona ermesini, kardeslik, baris ve sevgi içinde bir yasamin bütün insanlara ortak olmasini istiyoruz. Bu duygularla hepinizin Ramazan ayini ve Ramazan Bayramini kutluyorum, bugün ki etkinligin gerçeklestirilmesin de emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”dedi.
Vali Koca’nin konusmasinin ardindan katkilarindan dolayi Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ile Vali Murat Koca’ya Bayrampasa Belediyesi tarafindan plaket takdim edildi.
Iftar programi Kuran-i Kerim tilaveti okunmasi, ilahiler söylenmesi ve folklor gösterileri ile sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284