BESYO’dan Engellilere Destek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu (KMÜ BESYO) tarafindan 3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle 6. Karaman Engelliler Spor Söleni düzenlendi. BESYO Spor Salonunda gerçeklestirilen etkinlige üniversite personeli, engelliler, aileleri ve ögrenciler katildi.

BESYO’dan Engellilere Destek

“Engellilere yapilan yatirim, topluma yapilan yatirimdir”
Sölen, engelli bir gencin Istiklal Marsi okumasiyla basladi. Sölenin açilis konusmasini yapan Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Kemal Kabasakal, KMÜ bünyesinde “Engelsiz Üniversite” sloganiyla engellilerin topluma kazandirilmalari, sosyallesmeleri ve yasam alanlarinin daha da yasanabilir hale gelmesi için düzenledikleri faaliyetler ve etkinliklerden söz etti.
“Karaman’da 5 bin 324 engelli var”
Ögr. Gör. Kemal Kabasakal, Karaman genelinde toplam 5 bin 324 engelli nüfus bulundugunu, engellilere yapilan yatirimin aslinda topluma yapildigini belirterek, “Her insan kutsaldir ve engelli ya da engelsiz diye degil, sahip oldugu potansiyele göre degerlendirilmelidir. Ayrica toplumda her bireyin spora ihtiyaci vardir. Spor, engellilerin kendilerini gösterebilecekleri, çevre ile iletisim kurabilecekleri, paylasma ve özgüven duyularinin gelisebilecegi sosyal bir tedavidir.” dedi.
Konusmasinin devaminda Ögr. Gör. Kabasakal, aile bireylerine seslenerek “Çocuklarinizi iyi taniyin, onlarin ilgi alanlarini iyi tespit edin ve spor yapmalari için onlari cesaretlendirin ki kendilerini iyi hissetsinler.” dedi.
Ögr. Gör. Kemal Kabasakal, “Altincisini düzenledigimiz bu sölen vesilesiyle bizlere destek veren üniversite yönetimine, özel egitim kurumlarina, emegi geçen tüm ögrencilerime tesekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladi.
Sölen kapsaminda çesitli kültürel ve sportif faaliyetler gerçeklestirildi. BESYO ögrencilerinin dans gösterisiyle devam eden sölende engelli ögrenciler boks, judo, taekwondo, wushu performansi sergilediler. Engelliler için yapilan balon gösterilerinin ardindan Halk Müzigi Sanatçisi Muhittin Arslan tarafindan verilen mini konsere salondakiler ve tüm ögrenciler danslariyla eslik etti.
6. Karaman Engelliler Spor Söleni engelli ögrencilere çesitli hediyelerin verilmesi ve madalya töreninin ardindan fotograf çekimiyle son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284