BIK Genel Müdürü Atalay: Yeni Gazeteler Açmak Yerine, Mevcut Gazetelerin Gelistirilip, Okunur Hale Getirilmesi Gerekir

Basin Ilan Kurumu (BIK) Genel Müdürü Mehmet Atalay bir dizi ziyaret ve yerel basinla toplanti için Karaman’a geldi. Basin Ilan Kurumu Konya Sube Müdürü Özden Konur’la birlikte Karaman’a gelen BIK Müdürü Atalay, Demosan Otel’de basin mensuplariyla bir araya geldi.

 BIK Genel Müdürü Atalay: Yeni Gazeteler Açmak Yerine, Mevcut Gazetelerin Gelistirilip, Okunur Hale Getirilmesi Gerekir

Toplantiya gazete sahipleri, muhabirler ve internet medyasinin temsilcileri katildi. Genel Müdür Atalay, Karaman’da Basin Ilan Kurumu’nun subesinin bulunmadigi ancak Valilik Basin ve Halkla Iliskiler Müdürlügü’nün kendilerinin yürüttügü görevi burada basarili bir sekilde sürdürdügünü belirterek, “Karaman’da gazete sayisini artirmak yerine mevcut gazetelerinizi güçlendirin. Yeni bir gazete açarak kendi elinizle pastadaki payinizi bölüyorsunuz. Bunu yaparak en büyük kötülügü kendi kendinize yapiyorsunuz. Okuyuculariniza ulastirmak için hazirladiginiz gazetelerin daha çok traj elde etmesi ve daha fazla istihdam saglamaniz açisindan kendinizi gelistirmeniz gerekiyor. Anadolu basini her zaman güçlü olmus ve olmaya da devam etmelidir. Birbirinizle güç birligi yapin ki gazete satislariniz artsin” dedi.

Atalay, Kamu kurum ve kuruluslarinin resmi ilanlari konusunda bilgi verirken Karaman’in 2010’dan bugüne resmi ilan sayisini artirdigini ifade ederek, “Biz kamu ilanlariyla ilgili olarak kamu kuruluslarina bir söz verdik. Basilmayan, dagitilmayan, bizim kriterlerimize tam uymayan hiçbir gazeteye ilan vermeyecegiz. Sahte satis raporlari düzenleyerek satmayan bir gazeteyi 500 satiyor gibi göstermeyecegiz. 8 sayfa yada özel haber, muhabir gösterip de muhabirlik yapmayan, sadece göstermelik olarak asgari kadroda yer alan adamlarin oldugu gazetelere ilan vermeyecegiz” dedi.
Resmi ilan konusunda gazeteler üzerinde çok ciddi denetimler yaptiklarini da ifade eden Atalay, “Biz yillarca Anadolu ve ulusal medyamiza kötülük yaptik. Neden yaptik bu kötülügü, kriterleri uymadigi halde resmi ilan alma hakki vererek, kendini yenilemedigi için ilan almayi hak etmeyen gazetelere ilan verdigimiz bu kötülügü yaptik. Basin Ilan Kurumu Avrupa Birligi normlarina uysaydi eger bugün birçok ilde birçok gazete resmi ilan almayi birakin, yayin yapamazdi. Ama bundan sonra isleyis böyle olmayacak. Biz basilmayan, dagitilmayan gazetelere ilan vermek zorunda degiliz. Biz kamu ilanlarinin devaminin artmasini isteyen bir kurumuz. Bunun içinde halka okunabilir bir gazete sunmaniz gerekiyor. Biz çok ciddi denetimler yapacagiz. Bayi bayi kontrol edecegiz. Cezai yaptirimlar getirilecek. Bu cezai yaptirimlar ise ilanlari düsürmekle olacak” dedi.
Atalay, “Bütün Türkiye’yi dolastik son 2 il kaldi. Iki ilimizden biri Karaman digeri de Usak. Karaman’da sorun olmadigi için sorun olan illeri biraz öncelikli olarak ele aldik. Karaman’dan çok fazla sorun yansimadi bizlere bugüne kadar hatta hiç yansimadi. Basin Ilan Kurumu olarak biz kamu ilanlarini dagitan bir kurulusuz. Karaman’in birakin issizlik sorununu is sorunu oldugunu görüyoruz. 5 bine yakin istihdam açigi varmis. Bu çok büyük bir olay. 5 bin tane insan bugün ise gelip baslasa Karaman’da ki fabrikalar, is merkezleri ancak normal is istihdamina ulasabiliyor. Bu gurur verici bir tablo sizi tebrik ediyoruz. Birakin Avrupa’yla yarismayi Avrupa’yi geçmissiniz. Gurur duyacagini bir sey Allah daha bol kazançlar yüksek geçim standartlari nasip etsin. Bu bölgeyi paket olarak düsünecek olursak dünyanin gipta edebilecegi bir bölgeniz var. Bir zenginliginiz, kültürünüz var. Karamanoglu Mehmet Bey ve onun Türkçe sevdasi tek basina yeter. Bu ülkenin bir milli dava olarak yasamasi ve yasatmasi için tek basina yeter diye düsünüyorum.  Bu kadar önemli bir yörede gelecegin basinini da insa etmek zorundayiz. Siz bir çabaniz var o çabanizda bir takim güzel ürünler hazirliyorsunuz. Elinize, emeginize saglik. Bu ürünleri daha iyi pazarlanabilir daha çok traj alabilen bir duruma getirmek için hem içerik olarak hem teknik olarak hem de kadro olarak zenginlestirmek mümkün. Gelecegin Karaman’ini insa etmek için, Karaman medyasina büyük görevler düsüyor. Bunlari yapmak içinde kendi eksiklerini tamamlamasi gerekiyor” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284